Krossimees võistles jõuluvana juures põrgukuumuses (1)

Orissaare motokrosseri Rogert Roomi katsumused jätkusid loetud päevad tagasi Rovaniemis, kuhu oli saabunud selle piirkonna kohta harjumatu kuumus. Soojapügalad kerkisid 31 kraadini Celsiuse järgi, kohati üle sellegi.

Rogert osales MX Soome liiga masinaklassis B, nagu selleks hooajaks paika on seatud. Sedakorda tuli sõita tavapäratult pikalt: ühe võistlussõidu pikkus 20 minutit + 2 ringi.

Ajasõidus tegi Rogert läbi tugeva kukkumise, nii et hing kinni ja silmis “ilutulestik”. Haiget sai ka juba vigastatud ranne; lisaks veel mõned kergemad põrutused-muljumised. Külmakotiga esmased turgutused tehtud, tuli võistlussõitudeks valmistuda.

Võistlussõidu eel sai puhata minimaalselt – kui tsikkel sõiduks valmis seatud, tuli rajale söösta.

Esimene võistlussõit kulges tempokalt, kuid raskelt. Start õnnestus ja esimesel ringil oli Rogert liider, kuid maailma tipptasemel mootorsaanisõitja näitas head minekut ka motokrossis ja tal õnnestus Rogertist mööduda.

Rogertil tuli heidelda teise koha eest ning visa töö tulemusel õnnestuski meie mehel saavutada esimese sõidu teine koht. Teise sõidu start ei olnud sedavõrd edukas – viiendalt positsioonilt tuli ülespoole rühkida.

Heas hoos olnud mootorsaanisõitjat püüda ei õnnestunud. Ei õnnestunud mööduda ka teisel kohal sõitjast. Kolmas positsioon õnnestus aga tihedas konkurentsis ja rasketes tingimustes saavutada. Päeva kokkuvõttes meie sõitjale tubli 3. poodiumikoht.

Rogerti sõnul oli tegemist tema elu raskeima poodiumikoha eest võitlemisega. Rada oli raske – laines –, sõit pikk ja põrgulik kõrbekuumus sõitjale hõlpu ei andnud. Sõidu lõpuks oli higi otsas ja ülekuumenemisest külmavärinad kehal.

Käesoleva hooaja üldarvestuses on Rogert Room Soome MX liiga üldarvestuses kolmandal kohal. Teisest kohast lahutab teda 2 ja esimesest 6 punkti.

Raimo Tamm
MTÜ Orissaare Sport

Print Friendly, PDF & Email