FOTOD: Kalurite päev tõi Mändjalga kokku üle tuhande huvilise

NAUDIVAD PÄEVA: Kalurite päeva tähistas suur hulk inimesi nii saarelt kui mandrilt. Foto: Marko Mägi

NAUDIVAD PÄEVA: Kalurite päeva tähistas suur hulk inimesi nii saarelt kui mandrilt. Foto: Marko Mägi

Seekordne kalurite päev Mändjala rannas toimus esmakordselt kahe valla – Torgu ja Kaarma – ettevõtjatest vallajuhtide koostöös.

“Tundus, et inimestele meeldis, ilm oli ilus ja kõik läks nii nagu plaanitud,” ütles laupäeval peetud kalurite päeva üks eestvedajaid, Eesti kalurite liidu juht Mart Undrest. Päev algas Saarte Kalanduse järgmise perioodi, aastate 2014–2020 strateegia aruteluga, kus osales ligi 50 kalurit.

“See oli niiöelda avalöök sellele, kuidas teemaga edasi minna, nüüd on plaanis piirkondlikud koosolekud koos kaluritega,” rääkis Mart Undrest. Tema sõnul ongi kalurite päeva üks eesmärk konverentsi pidamine erinevatel teemadel. Samuti see, et kalurid saaksid koos aega veeta ja propageerida kalandust.

Pärast konverentsi liitusid üritusega kalalaevade meeskonnad, külmhoonete töötajad ja kutsutud külalised, keda kokku oli hinnanguliselt üle kolmesaja inimese, lisaks need, kes tulid kontserte kuulama.

Mart Undresti sõnul andis kahe valla – Torgu ja Kaarma – ühinemine ürituse korraldamisel suurema eelarve, mis omakorda võimaldas tuua esinema rohkem ansambleid ning kogu korralduslik pool sujus väga hästi. Nii astuski laupäeval üles kolm tuntud ansamblit – Vanaviisi, Kõrsikud ja Justament. Kohapeal pakuti kalurite telgis angerjasuppi ja suitsukala. Mart Undrest möönis, et järgmisel kalurite päeval üritavad nad avada ka kioski kala müügiks. “Paljud tulid küsima, kust nad kala osta saavad,” tähendas ta.

Torgu vallavolikogu esimees, Mõntu sadama juhatuse esimees Mihkel Undrest lausus, et ka tema arvates läks kalurite päev suurepäraselt. “Ei ole mõtet üritust teha kahe koha peal,” avaldas ta,

Seda, et koos tehtud üritus on ikka parem, kinnitas ka Kaarma vallavanem Andres Tinno. “Rahvast oli palju, muusika hea ning nuriseda pole põhjust,” sõnas Tinno, kelle sõnul sai kokku lepitud seegi, et tuleval aastal toimub kalurite päev Mõntu sadamas.

Kalurite päeval esinesid ka Nasva Sireenid, Aste Antsakad, Kaarma Kargus, noorteansambel jt, lastele aga korraldati mänge ja võistlusi.

Fotod: Marko Mägi

 

Print Friendly, PDF & Email