Ilus ilm tõi parvlaevadele järjekorrad (6)

Pühapäeval tekkis Kuivastu sadamas viimase aja kohta harukordne olukord, kus isegi suuremate tippüritusteta nädalalõpul ootas saarelt lahkujaid ees järjekord parvlaevale.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin tõdes, et järjekorrad tõesti olid. Sõidukeid hakkas parvlaevadest maha jääma alates kell 12.55 väljunud reisist. Kõige pikem oli järjekord ajavahemikus kell 19.30–20.20, ulatudes kohati 2,5 kilomeetrini ning ooteaeg oli kohati ligi 2 tundi.

“Kõige pikemaks venib järjekord siis, kui sadama ooteala on sõidukeid täis ja piletimüük tuleb korraks peatada, kuni alustatakse järgmise reisi laadimist. Siis hakkab järjekord kohe jälle hoogsamalt liikuma. Kella 21.40 reisist sõidukeid enam maha ei jäänud,” rääkis ta.

Hiiuväin märkis, et jaanipäevaga seda nädalavahetust võrrelda ei saa, siis oli saarelt lahkujaid rohkem.

“Vedaja teab, et tippaeg on jaanipäevast kuni augusti keskpaigani ja kogu selle aja teenindame kõigil nädalavahetustel tippvõimsusel nii sõidugraafiku kui ka mehitatuse osas,” märkis Hiiuväin ja lisas, et igal nädalavahetusel ollakse valmis tipphetkedeks. Ta palub klientidel veidi rohkem oma reisiplaane ette mõelda, siis ei teki ka nii suurt ooteaega. “Ilm mõjutab reisiotsuseid märgatavalt, seega kui on ilus ilm, siis tasub juba mõelda, et on ka palju reisijaid tippajal sadamas,” toob ta näite. Tema sõnul oleks hea, kui laevapiletid ette ostetakse, eile näiteks oli vabalt võimalik e-poest osta pileteid tulevapühapäevastele reisidele.

Hiiuväina sõnul saab praegust seisu leevendada veel vaid sillapileti ja täiendava laevaga suveperioodiks. “Muud ressursid on juba ammendatud,” tõdes ta.

Print Friendly, PDF & Email