Muhu uisk plaanib vägevaid sõite (3)

Aasta tagasi vette lastud ja praegu Kuivastu sadamas seisvat Väinamere au ja uhkust Muhu uisku ootab lähiajal ees osavõtt Virtsu ja Tallinna merepäevadest.

“18. juulil meid sinna (Tallinna merepäevadele – toim) oodatakse, loodame, et meri üllatusi ei paku ja ühe vahepeatusega Dirhamis jõuame kenasti kohale,” ütles MTÜ Väinamere Uisk juhatuse esimees Mihkel Jürisson. Ainulaadset puutööd, mida pole värvi alla pandud, on Jürissoni sõnul uhke teistele näidata. Tallinna merepäevadel tutvustatakse uisu peal Saaremaa ja Muhu kaupu ja käsitööd.

Praegu enne suuri sõite püütakse uisul veel väikseid sisetöid lõpetada, ütles Jürisson. Ainsaks mureks, mis tegelikult seisab raha taga, on tema sõnul taglastustööd. Jürisson rääkis, et nemad võivad ju mastid paika panna, aga sellest on vähe abi.

“Taglastustööde rahastamine nõuab suuremaid toetajaid, et saaks laeva purjega sõitma. Praegu liigub ta mootori abil, aga meie eesmärk on Muhu uisk tööle saada nii nagu vanasti,” rääkis Mihkel Jürisson, kelle sõnul purjelaeva meeskond alles õpib laeva tundma, kuid ind ja soov uisk lõplikult valmis saada on suur.

Jürissoni sõnul kavatsetakse kindlasti ka Kuressaare merepäevi väisata ja ehk näeb Muhu uisku ka suve teisel poolel Saaremaa rannikuäärt mööda sõitmas, kuid sellest olevat veel vara rääkida.

Kristi Luha

Print Friendly, PDF & Email