Seilajad leidsid pudelposti

PUDELPOST MEREST: Jaht Cassandra kapten Jaanis Prii merest püütud pudelposti avamas. Turvalisuse huvides on pudel riidesse mässitud. Foto: Erakogu

PUDELPOST MEREST: Jaht Cassandra kapten Jaanis Prii merest püütud pudelposti avamas. Turvalisuse huvides on pudel riidesse mässitud. Foto: Erakogu

Leetu, Nidasse seilanud Roomassaare jahi Cassandra saarlastest meeskond õngitses Liepaja lähedal merest välja pudeli, milles oli lätikeelne kiri.

Piltide järgi otsustades teatas pudelpostikiri sellest, et üks õnnelik noorpaar on kihlunud. Cassandra kapten Jaanis Prii rääkis, et Liepaja sadamakapten, kes ühtviisi kehvasti rääkis inglise ja luges läti keelt, avaldas arvamust, et tegelikult võidi kiri vette visata hoopis eelmise aasta sügisel. Selles oli ta aga kindel, et sild, mille pilt kirja juures oli, asub tõepoolest Liepaja lähedal.

Punane huvitava kujundusega pudel jäi tihedas udus sõitvale Priile silma 29. juunil kell 13.30. “Ega me poleks tagasi pööranud, kui see poleks nii kenasti kaunistatud olnud,” arvas tol hetkel jahi roolis olnud kapten. Pudel õngitseti merest välja pootshaagi abil. Lõpuks lõi Prii pudeli puruks, sest kork tuli küll lahti, aga kätte kirja saada ei õnnestunud.

Prii sõnul on ta paar sellist kirja ka enne leidnud, ühe neist randa koristades.

Print Friendly, PDF & Email