Sarapiku talu võis süttida elektripaigaldisest (6)

Eile kinnitati päästeametist, et Orissaare valla Kareda küla Sarapiku talu põleng 21. juunil sai alguse hoone ühe toa või vannitoa laepiirkonnas elektripaigaldisest.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Viktor Saaremets ei osanud täpselt öelda, kas kahjutuli sai alguse remonditud või remontimata majaosast. “Kuna hoone on hävinud, on seda täna üsna raske, kui mitte lootusetu täpselt öelda, kummast ruumist tulekahju algas,” lausus ta.

Põlenud hoones tehti osaliselt remont 2013. aasta augustis, mil Kanal 2 saate “Kodutunne” meeskond oli Saaremaal, Sarapiku talus elava Merike Allvee ja tema tütre Kerstini kodus. Majja ehitati siis vannituba ja renoveeriti köök. Kodutunde produtsent Kristi Nilov soovitas eile helistada elektrifirmale, kes tööd teostas. Firma Tager Elekter OÜ juhataja Priit Vaba ütles kommentaariks vaid, et tema ei usu, et see elektrist põlema läks.

Kristi Nilov kahtles, kas ikka uued juhtmed saavad põlema minna. Elektrifirma garantii koha pealt jäi ta napisõnaliseks. “Kõik firmad teevad tööd heategevuslikult. Ehituslikult, kui ripplagi alla kukub, vastutame meie ja teeme korda. Selleks puhuks, kui värv koorub, jätame pererahvale värvi ja inimesed saavad vea ise ära parandada,” rääkis ta. Sellist juhust, et maja maha põleks, saate ajaloos varem ette tulnud pole. Ühel korral on hooletust suitsetamisest süttinud küll “Kodutunde” naaberkorter. Nüüd kaalutakse kaastööd kindlustusfirmadega.

Remonti tehes lähtutakse pere vajadustest. “Kui puudu on köök, teeme selle. Kui peres on palju lapsi, teeme neile magamistoa. Põhimõtteks on anda perele õng,” ütles Nilov.

Print Friendly, PDF & Email