Juunis on lendude hilinemisi ja ärajäämisi olnud vähem

Kui juunis määras Saare maavalitsus Tallinna–Kuressaare–Tallinna lennuliini teenindavale AS-ile Avies graafikumuudatuste ja lendude ärajäämise eest kevadkuudel kopsaka leppetrahvi, siis suve esimesel kuul on olukord märkimisväärselt paranenud.

“Ma ei oska öelda, kas meie määratud leppetrahv on lennufirmat Avies nüüd distsiplineerinud,” ütles Saare maavalitsuse arendusnõunik Karl Tiitson, “kuid on tõsiasi, et juunis on neil tehnilisi probleeme tõepoolest vähem ette tulnud.”

Tiitsoni sõnul on lennufirma esindajad ise öelnud, et palju oleneb ka ilmastikust. “Kui ilmad on muutlikud nagu kevaditi ikka, siis esineb ka tehnilisi probleeme sagedamini,” selgitas ta. “Kuid suvisel ajal, mil ilmastikuolud on stabiilsemad, on ka tehnika töökindlam.”

Saare maavalitsuse andmetel on juunis Tallinna–Kuressaare–Tallinna lennuliinil registreeritud vaid neli-viis juhtumit, kus reis on hilinenud, ära on aga jäänud vaid pool lendu. “See poolik lend tähendas seda, et toimus vaid reis Tallinnast Kuressaarde, mitte aga tagasi,” märkis Tiitson. “Lennukil, mis pidi toona reisi teenindama, juhtus rike ja seetõttu toimetas Avies reisijad Tallinnast Kuressaarde tšarterlennukiga, mis lendas siit edasi Rootsi. Nii jäigi tagasilend sooritamata ja reisijad tuli pealinna toimetada alternatiivse transpordiga.”

Võrdluseks: märtsis, aprillis ja mais oli lendude hilinemisi ja ärajäämisi palju enam. Ühtekokku registreeriti toona 14 juhtumit, kus Avies oli lennugraafikut muutnud, ja 17 juhtumit, kus lennufirma graafikut sootuks ei täitnud. Nende rikkumiste eest määras Saare maavalitsus Aviesile 11 162 euro suuruse leppetrahvi.

Print Friendly, PDF & Email