Saarlane laulupeol – habemega naine või noor pensionär?

Laulupeo rongkäigus äratas Saaremaa meeskoori SÜM ridades tähelepanu värvikas tegelane, Muhu seelikusse riietatud habemega “naine”, kes rõõmsasti viiulit mängida vihtus.

“Mõtlesin, et niisama laulda on liialt ühekülgne ja teeks ikka sõud ka,” põhjendas SÜM-is laulev Kristjan Lapin. Ta lisas, et taust tegelaskujule oli mitmekülgne. Esiteks Eesti filmiklassikat meelde tuletav “Noor pensionär” (Ervin Abeli kehastatud balletitantsija, kes jääb pensionile ning hakkab endale uut töökohta otsima – toim) ja muidugi ka habemega naise, tänavuse Eurovisiooni võitja nali. “Eks ta vast rohkem ikka “Noor pensionär” oli. Habemega nali oli juhuslikult,” naeris Lapin, kelle sõnul oli olemas ka teine kandidaat nooreks pensionäriks, kuid sellele lauljale ei läinud riided selga. Temal läksid ja juhuslikult oli tal ka habe.

Lapin täpsustas, et kuna SÜM-i mõlemad naisdirigendid olid seotud mitme kooriga, siis ei tundnud SÜM ennast piisavalt mehena, kui ühtegi naist nende seas ei ole. Nõnda tuligi naine “luua”.

Print Friendly, PDF & Email