Suurjooksu võitsid Mairo Mändla ja Annika Vaher (2)

VÕITJA: Mairo Mändla jooksmas Saaremaa Suurjooksu võidu poole. Foto: Irina Mägi

VÕITJA: Mairo Mändla jooksmas Saaremaa Suurjooksu võidu poole. Foto: Irina Mägi

Laupäeval Karujärve jooksuradadel neljandat korda peetud Saarejuustu Saaremaa Suurjooksu tulemustes mängis kindlasti rolli keskmisest suurem suvesoojus.

Samal maastikurajal, millel talvel sõidetakse suusamaratoni, jooksis 10 kilomeetris end meeste seas parimaks Mairo Mändla, kelle aeg oli 37.58. Temast pea 30 sekundit hiljem finišeeris Janar Mai ning kolmandaks tuli ajaga 39.32 Romer Raun. Võidumees jooksis liidrite seas kogu trassi algusest lõpuni.

Naiste arvestuses oli parim Annika Vaher, kes on samal rajal võidutsenud ka suuskadel. Tema aeg oli 45.39. Teine oli Mari Sauga ajaga 51.44 ja kolmas Grete Kokk ajaga 53.18.

Kokku läbis raja kas joostes või kepikõndides 46 spordisõpra. Lisaks toimusid ka lastejooksud, kus osalemas oli 25 last. Noorim osaleja oli üheaastane, kes läbis 100 m omal jalal.

Jooksu üks peakorraldajatest Madis Kallas tõdes, et osavõtt jäi loodetust kesisemaks. Oma roll oli selles kindlasti ka samal ajal Tallinnas toimunud laulupeol. Jooksu üks korraldajatest, Simmo Kikkas lisas, et ka ilm oli 10 km läbijatele isegi liiga soe, kuna maastiku mõttes on tegemist Saaremaa raskeima jooksuga.

Samas märkis Kallas, et selleaastane uuendus, kus stardi- ja finišiala asukohta muudeti – viies selle valminud suusamajakese juurde –, töötas ideaalselt. Sama nentis ka Simmo Kikkas: “Väga hästi toimis uue suusamaja esine stardi-finišiala, mis sobib väiksemateks võistlusteks suurepäraselt – miljöö on hubane ja inimestel võimalus olla vastavalt soovile nii päikese käes kui varjus.”

Kallas ja Kikkas kinnitasid, et 2015. aastal traditsioon jätkub. Kui vahepeal oli teemaks, et suurjooksu hakatakse korraldama ümber Karujärve ja püütakse sellega pürgida Eesti järvejooksude sarja, siis nüüd on see mõte maha maetud ja jätkatakse ikkagi Karujärvel kolmikürituse korraldamisega: suusamaraton, suurjooks ja sel aastal 4. oktoobril toimuv rattamaraton.

Seevastu ütles Kallas, et suuremad plaanid on Kuressaare linnajooksuga, mida soovitakse kindlasti Eesti mastaabis kuulsamaks teha.

Print Friendly, PDF & Email