Osa vallavalitsusi puhkab kollektiivselt, osa graafikujärgselt (1)

Saare maakonna omavalitsustest on suvepuhkuste ajal uksed avatud rohkem kui pooltel valdadest, kuid on ka neid vallavalitsusi, kes eelistavad kollektiivpuhkust. Samas puudub paljude valdade kodulehtedel igasugune info vallaametnike puhkuste kohta.

“Meil ei ole kunagi olnud kollektiivpuhkust,” öeldi Saarte Häälele Orissaare vallavalitsusest, lisades, et kui vallavanem puhkab, siis on abivallavanem tööl jne. “Nii et alati on keegi majas olemas,” kinnitati vallavalitsusest.

Ka Pöide vallavanem Andres Hanso kinnitas, et neil kollektiivpuhkust ei ole ja terve suvi on kaetud. “Mitte ühelgi tööpäeval ei ole vallamaja suletud,” oli Hanso vastus resoluutne. Ka Leisi, Kaarma, Torgu ja Muhu vallavalitsus hoiab uksed suvel avatud, puhatakse graafikujärgselt.

Muhu vallamaja uksed on 9. juunist 29. augustini avatud kl 8–16.30 ning lõuna on kell 12.30–13. Ka Lümanda vallavalitsus puhkab graafikujärgselt ning enamuse tööpäevadest on maja uksed avatud.

Kihelkonna vallavanem Raimu Aardam ütles, et neil on kollektiivpuhkus 7.–27. juulini, kuid olulised probleemid lahendatakse operatiivselt ning kedagi hätta ei jäeta. Pihtla valla kodulehel on teade, et vallavalitsus on kollektiivpuhkusel 1. juulist 25. juulini.

Salme vallavalitsus puhkab 11.–28. juulini, infot saab telefonil 51 16 418. Kärla valla koduleht annab teada, et vallavalitsus on kollektiivpuhkusel 1. juulist 4. augustini. Puhkuste ajal ollakse Kärlal tööl 17. juulil kl 8–16.30.

Mustjalas on kollektiivpuhkus 30. juunist 18. juulini. Valjala vallavalitsus on kollektiivpuhkusel 14.–27. juulini ja 6.–19. augustini.

Kuressaare linna pressiesindaja Geili Heinmaa sõnul puhkab Kuressaare linnavalitsuse töötajaskond graafiku järgi, s.t puhkuste ajakava alusel. Puhkusel olijat asendab sama valdkonna ametnik või ametnikud.

Ruhnu vallavalitsuse puhkuste kohta ei õnnestunud eile korduval üritamisel infot saada. Ei vastanud vallavanema ega vallasekretäri telefon.

Print Friendly, PDF & Email