Kinniste uste aeg

Juulit nimetatakse puhkuste kuuks. Puhkavad ka paljud linna- ja vallaametnikud – eks nemadki ole pausi välja teeninud. Kas aga peaks korraga puhkama kogu kollektiiv, nii et majas pole nädalate viisi hingelistki, on iseasi.

Praegusel internetiajastul võiks olla enesestmõistetav, et valdade kodulehtedelt leiab kergesti teavet selle kohta, milline ametnik, millal ja kui kaua puhkab. See aga ei näi kehtivat kaugeltki kõigi omavalitsuste puhul – mõni pole vaevunud kirja panema ridagi. Näib valitsevat suhtumine “kellel suveajal siia vallamajja ikka asja on?”.

Ehk kellelgi ehk siiski oleks? Saabuvad ju suveks koju mandril või koguni välismaal elavad saarlased, kel peale lõõgastumise plaanis siin asju ajada, näiteks ehitusluba taotleda. Või on vallaelanikest vastsetel lapsevanematel tarvis ametnikult sünnitõend saada?

Kui vallamaja uks on aga lukus, telefonile helistades keegi ei vasta ja koduleheküljelt ka olukorra kohta selgust ei saa, mis siis teha?

Vägisi tikub keelele küsimus: kas sellist omavalitsust, mis kodanikest ei hooli, on üldse tarvis?

Print Friendly, PDF & Email