Tody – kirjanikust korilane (3)

OMANIMELISES TEEMAJAS: Rein Tootmaale ehk Todyle meeldib inimestega vahetult suhelda ja just neile sobivat teed soovitada. Foto: Sander Ilvest

OMANIMELISES TEEMAJAS: Rein Tootmaale ehk Todyle meeldib inimestega vahetult suhelda ja just neile sobivat teed soovitada. Foto: Sander Ilvest

“Praegu olen pigem korilane kui kirjamees,” ütleb Rein Tootmaa alias Tody, kes vahetas Saaremaa elu mandri oma vastu 18 aasta eest. Nüüd on ta tagasi – vähemalt selleks suveks – ning müütab Kuressaare antiigihoovis nii maailma teesid kui ka eestimaiseid ravimtaimi ja nendest valmistatud teesegusid.

Kirjamehena tuntud Tootmaa räägib, et Saaremaale tõi teda tagasi see, et see maa on talle hingelähedane – sai siin ju viisteist aastat elatud. “Kuna Tõrvas, kus on mu isakodu, eriti midagi ei toimu, tundsin, et tahaksin vaheldust,” tunnistab ta. “Sai ju seal seitse aastat jutti oldud ja see ammendas end.”

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email