Silmadeta kass jõudis tänu tähelepanelikele noortele koju tagasi (8)

HELLUSESEANSS: Ema Eva ja tütar Hanna Mitt (vasakul) on tänulikud kõigile inimestele, kes neid pere imearmsa lemmiku otsingutes aitasid. Näiteks Facebookis jagati kassi kadumise postitust 350 korda. Foto: Sander Ilvest

HELLUSESEANSS: Ema Eva ja tütar Hanna Mitt (vasakul) on tänulikud kõigile inimestele, kes neid pere imearmsa lemmiku otsingutes aitasid. Näiteks Facebookis jagati kassi kadumise postitust 350 korda. Foto: Sander Ilvest

Juuni alguses kuressaarlanna Eva Miti peres kaduma läinud pime kass Mäksu on õnnelikult kodus tagasi.

“Rõõm oli ikka väga suur, ma kohe nutsin, kui kuulsin, et ta on üles leitud,” ütles kassi perenaine Eva Mitt. Algul, kui talle teada anti, et nende kallis pereliige on leitud, ei uskunudki ta seda. Suures mures olev pere otsis kiisut kogu aeg. Iga päev käisid nad vähemalt kolm korda teda linnas otsimas, samuti postitas Eva teateid Facebooki ja kleepis neid linnas puude ja postide külge.

Perenaise sõnul on kiisu tõeline südametevallutaja, hell, armas ja südamlik. Eva uskus oma südames kogu aeg, et ükskord leitakse kiisu üles ja nii läkski.

27. juunil leiti Mäksu kaelarihm Kadaka tn 7 kodumaja hoovist. 1. juuli õhtul kella kümne paiku tundis Eva järsku, et peab toast välja minema Mäksut uuesti otsima. “Aga siis ma mõtlesin, et kuhu ma lähen? Otsi nagu nõela heinakuhjast,” meenutas Eva tähenduslikku õhtut, sest just pool tundi hiljem tuligi talle rõõmustav kõne, et kiisu on leitud. Leidjatele oli pere pannud välja ka 150-eurose vaevatasu.

Ligi kuu kestnud otsingud leidsid õnneliku lõpu tänu Kuressaare ametikooli kolmele õpilasele Mailis Mägile, Riho Riismaale ja Lauri Hõbelaiule, kes märkasid kiisut hilisõhtul Smuuli lasteaia juures. Lauri pidas auto kinni ja Mailis jooksis talle järele. “Ta oli täiesti paanikas ja hüsteerias,” kirjeldas õnnetu loomakese seisundit Mailis Mägi. Vaatamata sellele, et kass küünistas ja püüdis põgeneda, suutsid noored ta tee tõkestada. Mailis helistas kassi omanikule, kes kiisule kohe järele tuli.

“Omanik oli väga õnnelik, ta nii tänas meid ja nimetas meid elupäästjateks,” rääkis Mailis, kes oli kassi kadumisest lugedes igaks juhuks salvestanud telefoni perenaise numbri, juhuks kui tal õnnestub kassi linnas kohata.

Aastane isane kass Mäksu oli pärast kodust lahkumist kaalus alla võtnud, kuid nüüd kosub taas kodus. Silmi ei ole kiisul olnud sündimisest saadik. Seda, mis põhjusel kass pimedaks on jäänud, ei osanud Eva Mitt öelda.

“Tegelikult on ta leidlaps, ta oli päris pisike ning leiti puuriida vahelt, nii et ta on kaks korda õnnesärgis sündinud,” kõneles Eva Mitt, kelle perre võeti Mäksu Saaremaa lemmikloomade turvakodust.

Print Friendly, PDF & Email