Ruhnu merepäästjad kasutavad riigi paati

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) ning MTÜ Muhu Merepääste Selts sõlmisid koostöökokkuleppe PPA-le kuuluva veesõiduki ühiskasutamiseks. “Tegemist on esimese sellelaadse kokkuleppega,” rääkis politsei pressiesindaja Kaja Grak. Ruhnus tegutsevad vabatahtlikud merepäästjad kuuluvad Muhu seltsi ja nad on omandanud vastava väljaõppe, kuid seni puudus neil päästetöödeks sobiv alus.

Teatavasti viibivad piirivalvurid, kes merepäästeteenust osutavad, sel aastal väikesaarel navigatsiooniperioodil vastavalt võimalustele. PPA-le kuuluv mootorpaat on kogu navigatsioonihooaja Ruhnus Ringsu sadamas ja seda saavad kasutada nii kutselised kui vabatahtlikud merepäästjad.

Vabatahtlikel on õigus veesõidukit tasuta kasutada, olenemata sellest, kas teade jõuab nendeni merevalvekeskuse vahendusel või otse abivajajatelt. Samuti võivad nad sellega osaleda õppustel.

Kuressaare kordoni juht Tanel Nuut märkis, et kuna piirivalve töö on võrreldes varasemaga muutunud, siis ei ole otstarbekas hoida piirivalvureid alaliselt väikesaarel päästetööde ootel.

„Meie sekkumist vajavaid juhtumeid Ruhnu saarel ja selle ümbruses toimub harva. Oluliselt piiras vabatahtlike senist tegevust Ruhnus sobiliku aluse puudumine. Nüüd on mure murtud,” ütles Nuut.

Print Friendly, PDF & Email