Maasikad on lõpukorral (5)

“Kehv saak ja küllaltki väiksed marjad,” tõdes Heino Lember Pöidelt. Tema müüb maasikaid vastavalt suurusele 4,5 ja 3,5 eurot kilo. Heino sõnul pole neid rohkem väga oodata ka, sest vanast istandusest tuli, mis tulla sai.

Müügimees Juhan Tahulast ütles, et varajane maasikas on praktiliselt läbi, Salsa sorti veel tuleb. “Kell ei näita keskpäevagi, aga hommikupoolikuga on ostetud palju ja siia on jäänud ainult kastide lõpud.” Ka kliendid on rahul, sest maasikajahile on tuldud eelmise päeva maitseelamuste najal. Juhani suured maasikad maksavad 5 ja 4,5 eurot kilo.

Helve Turja Pihtla vallast ütles, et eks see selline keskmise maasikasaagi suvi ole, sest kuum võttis maikuus õied ja nüüd paneb vihm marjad hallitama. “Peab rahul olema,” tõdes ta.

Maasikad hakkavad lõppema, aga müügilettidele on rohkelt ilmunud värsket kartulit, keskmise hinnaga 2,5 eurot kilogramm. Samuti on saada hernest – 6 eurot kilogramm või soovi korral 2–3 eurot karp. Kukeseeni oli pakkuda 2–3 müüjal, 100 grammi maksis 3,5–5 eurot.

Kristi Luha

Print Friendly, PDF & Email