“Mustjala pulma” 15. tulemine (2)

Jaanilaupäeval mängiti maha järjekordne folkloorietendus “Mustjala pulm”. Sel aastal sai etendus 15-aastaseks. “Mustjala pulma” idee autor on meie lugupeetud Valve Lõhmus, kes lavastaja rasket koormat kõik need aastad vedanud.

“Mustjala pulm” on folkloorne vabaõhuetendus, mis tutvustab kohalike vanu pulmakombeid, -laule, -tantse ning kus kõlab ka ehe rahvapillimuusika. Sel korral oli pulmaetendus pikem, sest tutvustati ka kosjas käimise kombeid. Meie peigmees saabus kosja hobuse seljas ja leidis kolme peretütre seast selle õige, ka ära mindi ratsa. Kui vanasti oli kosjas käimise ja pulmade vahe enamasti üks kuu, siis meie etenduses algas pulmapidu kohe.

Etendusest võtsid osa meie oma valla 35 isetegevuslast, nii noored kui vanad. Etenduses on aja jooksul mänginud kokku üle 100 tegelase ja paljud neist olid kohal ka sel korral.

Nende 15 aasta jooksul on pulmakombeid tutvustamas käidud paljudes kohtades üle Eesti ja esinetud eri rahvusest publikule.

“Mustjala pulmal” on oma voldik ja lauluraamat, see on jäädvustatud filmile ja DVD-le.

Tänud kõikidele pulmalistele ja ka abilistele, et etendus igati korda läks.

Pille Venda
Mustjala rahvamaja juhataja

Print Friendly, PDF & Email