FOTOD: Kolossi asemel ilus maja! (26)

HUBANE MAJA: “Loodame, et inimesed võtavad selle maja kiiresti omaks,” sõnas Kaarma valla arengu sihtasutuse juhataja Pille Mägi. Sama meelt oli ka volikogu liige ja näiteringis aktiivselt kaasa lööv Boris Lehtjärv.
Foto: Sander Ilvest

Eile õhtul avati pidulikult Eikla klubihoone – hubane ja modernne kogukonnamaja.

Kaarma vallavanem Andres Tinno sõnul on nüüdne klubihoone väga ilus maja. “Suure kolossi asemel on ilus maja, mis on täpselt nii suur, kui kogukonnal vaja,” rääkis Tinno, kelle sõnul hoiab vald maja hooldus- ja üldkulude pealt kokku ligi 50 000 eurot aastas.

Tervitussõnu avamisel ütlesid ka vallavolikogu esimees Urmas Lehtsalu, riigikogu liige Kalle Laanet jpt.

Kaarma valla arengu sihtasutuse juhataja Pille Mägi sõnul sujus kogu ehitusprotsess meeldivalt, tõrgete ja vaidlusteta. “Usun, et see pisike ja hubane maja, mis täna avatakse, võetakse päris kiiresti omaks,” ütles Pille Mägi.

Eikla raamatukogu juhataja, 22 aastat suures vanas majas töötanud Urve Pihl tähendas, et vana maja lammutamine ja uue ehitamine oli õige, kuigi valus otsus.

“Eks see vana maja oli mulle üsna armas, mina olin esimeste seas, kes sinna läks, ja viimane, kes sellest väljus,” mõtiskles ta. Pihl lisas samas, et nüüd on tal ka see nähtud, et kaheksa kuuga ehitatakse maja, ja veel nii ilus.

Kahjuks ei jõudnud küll avamispäevaks kohale raamatukogu mööbel, kuid seni, kui raamatukogu möbleeritud saab, pannakse välja näitus kohalike käsitöömeistrite töödest. Sügisest on plaanis käivitada käsitööring, laste- ja noortering, korraldada filmi- ja kohvik-õhtuid ning kord nädalas aeroobikatreeninguid. Margit Metsa juhendamisel käib Eiklas koos näitering. Nii sai juba jaanitulel näha Margit Metsa enda kirjutatud ja lavastatud näitemängu “Kaika pood”.

1. juulist alustab tööd Eikla klubi juhataja Viia Rohtla, kes valiti kolme kandidaadi seast.

Kolmeosalises hoones on hobiruum lauamängudega, moodullavaga saal ja raamatukogu. Maja köetakse maaküttega. Kuutkümmet inimest mahutav kogukonnasaal on ühenduses kööginurgaga. Seega saab seda kasutada ka tähtpäevade puhusteks pidulikumateks koosistumisteks. Klubihoone läks maksma 350 000 eurot ja raha tuli valla eelarvest.

Eikla klubi arhitekt on Sten Ader firmast Skad Arhitektid OÜ. Ehitas Mert OÜ, alltöövõtja oli OÜ Spetsiaalne.

Print Friendly, PDF & Email