Juhtkiri: 791 000 eurot, palun (2)

Just seesugust summat küsib Ida-Niidu lasteaia renoveerimise kaasrahastusena Kaarma vallavalitsuselt Kuressaare linnavalitsus.

Linn ja vald on nimelt kokku leppinud nn ühise haridusruumi põhimõttes, mille järgi mõlemad katavad proportsionaalselt laste arvuga haridusasutuste korrashoiuks tehtavaid kulutusi.

Veidi imestama paneb aga see, et kuigi Ida-Niidu lasteaia rekonstrueerimisest hakati rääkima kaugelt rohkem kui aasta eest, hakatakse raha otsima napilt paar kuud enne suurremondi algust, just alanud suvepuhkuste perioodil.

Ja ehkki Kaarma vallavanem Andres Tinno enne jaanipäeva linnavalitsusest laekunud rahapalve üle leheveergudel väga suurt imestust ei avalda, võiks siiski eeldada, et sellised küsimused lahendatakse natuke pikemas ajalises perspektiivis.

Praeguse ajagraafiku järgi koguneb Kaarma vallavolikogu tuleval kolmapäeval ja pärast seda alles septembris, mil lasteaia remont peaks juba hooga käima. Seega tuleks suure rahalise kohustuse võtmine otsustada sisuliselt paari nädala jooksul.

Loodetavasti linnavalitsusel siiski õnnestub koostöös vallavalitsusega vajaminevad 3,5 miljonit eurot kokku saada ja lasteaialapsed naasevad tuleva aasta septembris asenduspindadelt uude ja ilusasse Ida-Niidu lasteaiahoonesse.

Print Friendly, PDF & Email