Juhtkiri: Kaalumise koht

Kuressaare linnas praegu puuduva korraliku kinosaali ehitamine, mis vahepeal tundus juba üsna kindel, hakkab linnaisadel käest ära libisema. Eriarvamused arendajaga tunduvad olevat üsna tugevad.

Linnavalitsusest võib aru saada – äritegemisel peaks kõigi probleemide lahendamine olema arendaja huvi. Teisalt võib mõista ka arendajat: kui mingi platsi arendamine läheb ülemäära kalliks, siis on rahaga kindlasti ka midagi targemat peale hakata.

Usutavasti on linnal sellest vaidlusest rohkem kaotada kui arendajal. Ärimehel jääb lihtsalt üks äri tegemata. Tema saab seda kindlasti teha ka kusagil mujal. Linnal jääks aga saamata ports raha, korda tegemata üks osa linnast, kolimata noortekeskus. Ja majaelanikud elaksid endiselt oma “kiviaegse” soojatorustiku otsas edasi. Kuni see ühel päeval paugu teeb ning linnavalitsus selle oma kulu ja kirjadega teise kohta tõstma peab.

Kompromisside tegemise kunst on suur. Kõik seda ei oska. Eriti siis, kui teine teisel pool lauda istuvad inimesed, kel on ennegi olnud kana kitkuda.

“Parem varblane peos kui tuvi katusel,”
öeldakse. Tark ütlus.

Print Friendly, PDF & Email