FOTOD ja VIDEO: Maakonna majanduse ankrud said oma pingid (5)

ESIMENE PINK AVATUD! Madis Kallasel õnnestus lindist päästa esimese aasta ettevõtte Baltic Workboatsi nimeline pink. Taamal Terje Nepper, Mark Muru, Gunnar Siiner, paremal Tõnu Post.
Foto: Sander Ilvest

Just maakonna majanduse ankruteks, näitamaks nende kindlust ja tublidust, nimetati eile aasta ettevõtteid, kes Kuressaarde nimelised pingid said.

Aasta ettevõtte tiitli omanike auks paigaldati viis nimelist pinki Saaremaa ettevõtjate liidu (SEL) eestvedamisel. Viis pinki seepärast, et SEL on koos Saarte Hääle ja Kadi raadioga valinud aasta ettevõtet juba viis aastat järjest.

SEL-i juhatuse esimehe Terje Nepperi sõnul tekkis nn pinkide mõte mõni aasta tagasi, kuid seni ei leitud sobivat kohta ega väärilisi pinke. “Paar kuud tagasi saime pingivaliku osas kokkuleppele,” sõnas ta. Nõnda sätiti pingid August Kitzbergi tänavale ning eile nad – iga pink eraldi – ka avati. Nimelt tuli iga pingi ümbert lahti lõigata punane lint, misjärel laulsid iga pingi eraldi avatuks Pilvi Karu noored lauljad.

Põhjus, miks pinkide kasuks otsustati, on lihtne. “Iga aasta ettevõte on tegelikult rohkem väärt kui üht hetke laval,” selgitas Terje Nepper. Üritatigi leida see “miski”, millega jäävamat tunnustust näidata. “Ja tuli mõte – pink!”

Mõte pole uudne, kuid Nepperi sõnutsi armas. Seda enam, et tänaval asuv pink on tarviline linlastelegi. Seda kinnitas ka Kuressaare abilinnapea Madis Kallas, kelle sõnutsi on linnaelanikelt tihti kuulda, et pinke olgu rohkem.

Raadio Kadi tegevjuht ja Saarte Hääle vastutav väljaandja Gunnar Siiner, kes kuulub ühtlasi SEL-i juhatusse, tunnistas, et temal on uutest pinkidest suur rõõm.

“Need viis aasta ettevõtet on kindlasti Saaremaa majanduse ankrud. Hea on, et aasta-aastalt hakkab neid ankruid siia juurde tulema,” viitas ta, et pinke lisandub nõnda, kuidas antakse välja tiitlit. Igal aastal üks.

Mulluse aasta ettevõtte Alunaut OÜ juht Mark Muru ütles, et maakonnas on palju niisuguseid vahvaid ettevõtteid, kellest pole tegelikult midagi kuulda olnudki. “Ma ütlen neile küll, et tulge julgelt metsast välja ja näidake ennast!”

Pingid ja nende asukoha valis välja endine linnaarhitekt Hannes Koppel. Firma Externy OÜ pingid on disaininud Martin Pärn disainibüroost Iseasi.

Senised Saare maakonna aasta ettevõtted on AS Baltic Workboats (2009), AS Saaremaa Laevakompanii (2010), Merinvest OÜ (2011), Kõljala Põllumajanduslik OÜ (2012) ja Alunaut OÜ (2013).

 

Print Friendly, PDF & Email