Tunnustati Kuressaare säravamaid õpilasi (1)

KÄRT MÄNNA (vasakul üleval) pälvis kaunite kunstide noortestipendiumi.
GERDA NELIS (paremall üleval): SÜG-i aasta gümnasist.
SIRET SUI (vasakul all): kaunite kunstide lastestipendiumi laureaat.
KATI VAHTER (paremal all): KG aasta gümnasist
4x arhiiv

Kuressaare kultuurikeskuses eilse õhtu hakul toimunud parimate koolilõpetajate tunnustamisel anti kätte tänavused kaunite kunstide ja aasta gümnasistide stipendiumid.

Aasta gümnasisti tiitli ja 320 euro suuruse stipendiumi pälvisid üks Kuressaare gümnaasiumi (KG) ja üks Saaremaa ühisgümnaasiumi (SÜG) õpilane. KG aasta gümnasistiks kuulutati Kati Vahter, kes lõpetab kooli kuldmedaliga.

Kooliaastate jooksul on ta korduvalt tunnistatud KG parimaks õpilaseks, arvestades aineolümpiaadidel ja -konkurssidel saavutatut.
Loodusainetes kuulub Kati Vahter aga juba aastaid Saare maakonna absoluutsesse tippu ja kuulub samaealiste paremikku ka üleriigiliselt. Lisaks on Kati iseloomustuses öeldud, et ta on saavutanud häid tulemusi ajaloos ja kunstis.

Tunnustuse on ta pälvinud hiina keele kalligraafiavõistlustel ja maakondlikul Kunstivikkeri konkursil. Kati osales aktiivselt ka KG robootikaklubis.

SÜG-i aasta gümnasist on aga Gerda Nelis, kes oma suure loodushuvi tõttu õppis looduskallakuga klassis. Tänavu valiti just tema oma kooli aasta õpilaseks. Gerda on saavutanud häid tulemusi maakondlikel ja üleriigilistel aineolümpiaadidel bioloogias, geograafias, ajaloos ja ühiskonnaõpetuses.

Tema suurimad saavutused on aga olnud uurimistööd bioloogia valdkonnas. 2012. aastal pälvis Gerda ka Maxima tulevikutalendi tiitli teaduse kategoorias.

Ta on olnud klassivanem ja kuulunud kooli õpilasesindusse. Lisaks sellele, et Gerda on tark tüdruk, on ta hea ka spordis, mängides jalgpalli FC Kuressaare naiskonnas.

Kaunite kunstide 150 euro suurune lastestipendium otsustati tänavu anda Siret Suile, kes jätkab edukalt Kuressaare muusikakoolis alguse saanud flöödiõpinguid Tallinna muusikakeskkooli 7. klassis Mihkel Peäske juhendamisel. 

Läinud aastal võitis Siret Sui üleriigilisel konkursil “Parim noor instrumentalist 2013” esikoha ja tänavu aprillis Karlis Štralsi nimelisel noorte flötistide konkursil Riias B-vanusegrupis samuti esikoha. Lisaks õpingutele osaleb ta endiselt Kuressaare muusikakooli puhkpilliorkestri tegemistes ainsa flötistina ja läheb koos nendega laulupeolegi. Edukas on ta ka maletajana. Stipendiumi kavatseb Siret kasutada muusika suvelaagrites osalemiseks.

Kaunite kunstide 250-eurone noortestipendium anti sedakorda Kärt Männale, kes on Kuressaare linnaorkestri kauaaegne solist ja Kuressaare muusikakooli vilistlane. Kärt on osalenud Saaremaa muusikaelus juba lapsepõlvest, võites korduvalt Saaremaa Laululinnu tiitli.

Tihti on ta laulja ja klaverimängijana esinenud Kuressaare linnaga seonduvatel tähtpäevadel ja suurüritustel. Samuti on ta edukalt üles astunud mitmel üleriigilisel laulukonkursil.
2012. aastal saavutas ta üleriigilisel muusikaolümpiaadil Tallinnas hõbediplomi ja tänavu kulddiplomi. Näitlemishuvilisena on Kärt olnud edukas SÜG-i trupis Kreisis. Viimasel neljal aastal on Kärt loonud ise mitmeid laule ja muusikalisi kujundusi etendustele.

Print Friendly, PDF & Email