Lugeja kiri: Ärge mõelge lollusi välja! (6)

Riigimehed, kas teil tõesti ei ole korralikke seadusi vastu võtta? Meie esiisad küll niisuguste rumalustega ei tegelenud – et hakatakse meest mehega paari panema. Ja tahetakse seda ka juba lasteaias propageerima hakata.

Ja 1. juulist võib ka avalikus kohas viina võtta. On üks telesaade “Võimalik vaid Venemaal”. Venemaal jäävad seadused aga mõistlikkuse piiridesse, seal ei lubata homodel abielluda. Keelati ära isegi suitsetamine avalikus kohas. Kas meil ei võiks samuti suitsetamist avalikus kohas ära keelata? Kes ise ei tõmba, sellele on see hais väga vastik ja tervisele kahjulik.

Varguste, tapmiste ja teiste kuritegude hulk on suureks läinud. Palju autojuhte jääb joomisega vahele. Kas te, poliitikud, ise seda ei mõista, et see on “tänu” teile.

Juba noored näevad TV-s igasugu tapmisi ja vargusi. Sellepärast tuleb neid päris elus aina juurde.

Vanasti usuti jumalat ja inimesed kartsid minna põrgusse tule- ja väävlijärve. Praegune rahvas ei usu jumalat, kuid jumal on olemas. Olen tähele pannud, et kes teisi petab ja varastab, seda tabab kord karistus ja ta peab oma tegude eest kümnekordselt tasuma.

Meie riik paistab väga rikas olevat. Muudkui jagab igasugu rahaabi väljapoole, oma rahvas aga vaevleb. Nutate, et rahvas läheb välismaale. Kuid mis teha, kui siin makstakse sandikopikaid ja vargapoisse soositakse.

Tööd nad ei tee, korralik söök ja jook on käepärast – elu nagu kuurordis. Neist, kes vangist tulevad ja jälle sinna lähevad, asja ei saa. Siis nad ehk hakkaks kartma, kui Venemaaga sõlmitaks leping ja saadetaks nad sinna tina- ja elavhõbedakaevandustesse tasuta tööd tegema.

H. K. Kuressaarest

Print Friendly, PDF & Email