Arensburgi tänavune kontserdisuvi tuleb kirju

Kuigi Arensburgi sohvabaaris Muusa toimuvad kontserdid tegelikult aasta läbi, on suvi tavaliselt ikka värvikam ja esinejaterohkem. Nõnda ka tänavu, mil nimekaid esinejaid on nende Päikeseterrassil eriti palju.

“Oleme selle suve puhul ise väga elevil – nii palju põnevat,” ütles Arensburg OÜ müügijuht Piret Puusepp. “Üritame vastu tulla võimalikult erinevatele muusikameeltele, aga hinnaalandust ei tee.” Tema sõnutsi peab kontsert ja esineja sobima nende maja ja hooviga. Et kohalikud ja külalised n-ö hea muusika nälga ei jääks, toimuvad kontserdid igal nädalal, mõnel isegi kaks. On tasuta ja tasulisi kontserte.

Esinejate seas on neid, keda publik teab juba oodata – nagu näiteks Kõrsikud, Jäääär, Vaiko Eplik. Sinna kõrvale jagub ka täiesti uusi tähti Eesti muusikas – Curly Strings, Susanna Aleksandra Veldi.

Rahvusvahelisi tuuli toovad sel suvel Arensburgi Juu Jääb, Jason Rebello Trio ja belglaste Le Grand Bateau. “Viimast oskame kohe kindlasti soovitada, kuna aastaid tagasi esines ta meil siseruumides ja elamus oli belglaslikult võimas ja sarmikas.”

Piletimüük ja kohtade broneerimine kontsertidele käib hooga. “On näha, et väga populaarsed on Curly Strings, Kõrsikud ja C-Jami “Päikeseloojangu kontsert”,” tunnistas müügijuht.

Aastaid on ka Juu Jääbi kontsert Arensburgi Päikeseterrassil popp olnud. “26. juunil taasavab oma uksed uuenenud Meedla koda ja nii ägedalt, et öö saabudes toimub seal Juu Jääbi midnight jam session (kesköine jämmisessioon – toim) eriti nimekate staaridega.”

20. juunil toimub Sõru Jazzi Saaremaa kontsert – noor ja andekas Susanna Aleksandra Veldi, Mihkel Mälgand, Ahto Abner, Allan Järve. Ilus on Puusepa sõnutsi, et kõige uue kõrval pakuvad nad ka juba ajatuid esinejaid. Nii tuleb juulis nt Rain Simmul Raimond Valgre kavaga. Tõnis Mägi tuleb oma legendaarsete lauludega, intrigeeriv Taavi Peterson on punti löönud aga Tajo Kadajasega ning augustis esitavad nad lugusid eesti roki algusaegadest.

Puusepa sõnul on neil soov arendada kontsertprogrammi ka Veski trahteris. Augusti alguses on Veskis esinemas folk-poppi ja bluegrass’i viljelev tüdrukutekooslus Midrid. Samuti jätkuvad Veskis neljapäevased rahvakultuuriõhtud. Millal kõik täpselt toimub, saab järge ajada Arensburgi kodulehel.

Print Friendly, PDF & Email