Metskülas tunnustati lapsi ja tänati lapsevanemaid (2)

uudis Metsküla lastest

KAKSIKUTEGA KOOS: Jete ja Johann on aasta ja kolm kuud vanad. Küla tunnusmeened võtsid vastu isa Martin Märtovski ja ema Viia Kruusmägi.
Foto: Aare Laine

“Eesti on mu kodumaa, ilus väike riik on ta,” laulsid Leisi valla Metsküla lastehoiu lapsed laupäeval emadele ja isadele, vanavanematele, külavanemale ja seltsi eestvedajaile.

1. jaanuarist 2013 kuni 1. juunini 2014 on Metsküla elanike arv kasvanud 12 vastsündinu võrra. Küla 49 peres elab kokku 130 inimest.

Külavanem Mati Maripuu ja külaseltsi juhatuse liige Tiina Olesk andsid viimase ligi pooleteist aasta jooksul külla sündinud laste vanematele raamitud meene vastse külalipuga. Taiesele oli kirjutatud lapse nimi ja tekst: “See on sinu küla. Külavanem Mati. 31. mai 2014”.

Külavanem Mati Maripuu, ametiraha kaelas, pidas seltsimaja saalis päevakohase kõne, tundes koduküla noortest heameelt. “Õpetame oma lapsi hoidma kodu, koduküla ja kodusaart. Anname neile edasi väärtused ja põhimõtted, kuidas väärikalt elada. Püüame ise lastele eeskujuks olla,” toonitas külavanem.

Aasta ja kolmekuiste kaksikute Jete ja Johanni isa Martin Märtovski ja ema Viia Kruusmägi ütlesid, et perekonna suurust ei ole nad küll planeerinud, kuid üks laps võiks kaksikutele lisaks sündida küll. “Eks kaksikutega ole alguses vaeva rohkem, aga edaspidi on kindlasti rõõmu topelt,” lausus Hiiumaalt pärit Viia. Isa Martin rõõmustas selle üle, et külas noori peresid tunnustatakse ja neile koguni vastavad meened antakse.

Metsküla lipu on kujundanud kolme lapse isa Jalmar Jõksi. Rohelisel taustal on tammepuu, sümboliseerimaks küla elujõudu. Viljandimaalt Saaremaale elama asunud Jõksi hindab oma praegust elukeskkonda kõrgelt. “Valisingi lipu põhitooniks metsavärvi rohelise. Inspiratsiooni andis Metsküla tamm. Tegelikult on see ühislooming, mõtlesime selle välja koos elukaaslase Kristeliga,” rääkis Jalmar Jõksi.

Endine viljandlane Jalmar Jõksi ja Kuressaarest pärit Kristel Krischka hindavad Metsküla privaatsust ja kaunist Tuhkana randa. “Kolm aastat oleme siin elanud. Aga tegutsesime siinkandis juba enne elukoha vahetust,” ütles Merlini, Jarmo ja Karolini ema Kristel.

Jalmar ja Kristel on veendunud, et lastekaitsepäeva niisugusel viisil tähistamisega on külas pandud alus uuele traditsioonile. Nii arvas ka seltsielu eestvedaja Tiina Olesk, kes kutsus lapsevanemaid lastega seltsimajja külavanema pidulikule vastuvõtule taas aasta pärast, täpsemalt 30. mail 2015.

Lustilisi peremänge viis läbi külaseltsi juhatuse liige, väikese Roberti isa Arli Toompuu. Sponsorite abiga kaetud pidulauas jagus kringlit, torti, küpsiseid, jäätist, kohukesi ja limonaadi kõigile soovijaile.

Print Friendly, PDF & Email