Valimistel võidutses Reformierakond (3)

Fotol on Mustjala valimiskomisjoni liikmed rõõmsad, et järjekordne hääletaja, Milvi Mai Selgase külast oma kodanikukohuse täitis. Vasakult Ester Pulk, Saima Lõhmus, Reine Vinter ja Pille Venda. Foto: Irina Mägi

Mustjala valimiskomisjoni liikmed on rõõmsad, et järjekordne hääletaja, Milvi Mai Selgase külast oma kodanikukohuse täitis. Vasakult Ester Pulk, Saima Lõhmus, Reine Vinter ja Pille Venda. Foto: Irina Mägi

Sarnaselt pea kogu Eestile võttis ka Saare maakonnas Euroopa Parlamendi valimistel võidu Reformierakond, kes sai 2415 häälega 29% hääletanute toetuse. 17,7 protsendi toetuse sai SDE ja 16,0 protsendi toetuse üksikkandidaat Indrek Tarand.

Detailseid valimistulemusi maakondade kaupa kandidaatidele antud häälte kohta ei olnud lehe trükkimineku ajaks veel selgunud.

Kuressaare linnapea Hannes Hanso kogus SDE ridades üle Eesti 2656 häält ning oli selle tulemusega SDE sisenimekirjas Marju Lauristini, Ivari Padari ja Jevgeni Ossinovski järel neljandal kohal. Suure tõenäosusega ministrid Padar ja Ossinovski Brüsseli kohta ei himusta, seega on Hanso samahästi kui Lauristini asendusliige.

Urve Tiidus sai üle Eesti 648 häält ning oli Eestis Reformierakonna nimistus häältearvult seitsmes.

Üleriigiliselt võitis valimised samuti Reformierakond, kes kogus 24,3 protsenti häältest ning saab õiguse Brüsselisse saata Andrus Ansipi ja Kaja Kallase. Ansip oli ka valimiste võitja, kogudes 45021 häält. Eesti Keskerakond sai 22,3% häältest ning neid esindab Brüsselis Yana Toom. IRL saagiks jäi 13,9% ja saadikuks saab Tunne Kelam. SDE tulemus oli 13,6% ning saadikukoha sai Marju Lauristin. Viimasena sai Brüsseli rongile koha üksikkandidaat Indrek Tarand, kes võttis 13,2 protsenti häältest. Tarandi häältesaak – 43 357 – jäi alla vaid Andrus Ansipile.

Print Friendly, PDF & Email