Mändjala rand avati ajurünnakuga

Pühapäeval avas MTÜ Päikesepesa koostöös riigimetsa majandamise keskuse ja Kaarma vallaga pidulikult valla supelranna.

“Rand oli rahvast täis, ega me hästi avada saanudki, sest rahvas keeldus veest välja tulemast,” ütles MTÜ Päikesepesa esindaja Andres Haavel.

Ranna avamisele eelnes mõttevahetus Saaremaa Hotellis, kuhu olid kokku kutsutud kohalike majutusettevõtete esindajad, ümmarguselt inimest kolmkümmend. Ajurünnakus koorus välja huvitavaid mõtteid. Näiteks taheti, et rannaks oleks rohkem võimalusi peredele, samuti pakuti välja, et miks mitte pakkuda rannas massaaži, teha joogat ja vaadata teatrietendusi.

Üks kohalik turismiarendaja käis välja mõtte pakkuda rannas päikeseloojangu õhtusööke ning korraldada baywatchi-võistlusi, kus sportlased võiksid liivas joosta ja meres ujuda, teha triatloni.

Põhirõhk oli arutelul muidugi ohutuse ja puhtuse teemadel. Räägiti aga ka lisaväärtusteenustest ning pakuti välja, mida võiks teha väljaspool suvist hooaega, näiteks sobiksid siis paketid seenelistele ja talvevarude korjajaile. Tuli ka jutuks, et kui Mändjala rannast läks läbi Saaremaa suusamaratoni esimene rada, siis miks ei võiks seda taastada?

Küsimusele, kui paljusid väljakäidud ideedest on võimalik reaalselt teoks teha, vastas Haavel, et MTÜ Päikesepesa korjabki ideid ja pakub neid välja nii oma liikmetele kui ka erinevatele institutsioonidele.

“Me ei ole võtnud endale ülesannet olla parim rannapuhastaja või parim kloun rannas, vaid pigem tahaksime olla rohkem selline koostöövõrgustik. Kes aitab inimestel kokku saada, leida partnerit, kellega koos ideid ellu viia,” tähendas ta.

Print Friendly, PDF & Email