Kakskümmend kõige vastikumat kohta, kus puhkus veeta (2)

EUROOPA PAHUPOOL: Inglaste koostatud pingerida maailma kõige vastikumatest turismisihtkohtadest juhib Bulgaaria linna Plovdivi Stolipinovo elamurajoon. Kuna prügivedu seal praktiliselt ei toimi, viskavad elanikud kõik olmejäätmed otse tänavale. Foto: Snyar.net

EUROOPA PAHUPOOL: Inglaste koostatud pingerida maailma kõige vastikumatest turismisihtkohtadest juhib Bulgaaria linna Plovdivi Stolipinovo elamurajoon. Kuna prügivedu seal praktiliselt ei toimi, viskavad elanikud kõik olmejäätmed otse tänavale. Foto: Snyar.net

Suvehooaja alguses koostasid turisminduse asjatundjad nimekirja 20-st meie planeedi kõige ohtlikumast puhkuse veetmise kohast. Nimekiri ilmus briti veebilehel Buyagift.

Märkimisväärne on, et kõnealusesse nimekirja on sattunud mitme suurlinna elamurajoonid, kuhu turistid tavaliselt ei satu, sest seal pole mingeid vaatamisväärsusi. Veel võib märkida, et briti ekspertide koostatud maailma kõige ohtlikumate kohtade pingereas ei ole esindatud Aasia riigid. Ilmselt peavad turistid sinna endiselt vaid omal riisikol sõitma.

Pannes kokku nimekirja maailma kõige ohtlikumatest turismimarsruutidest, lähtusid selle koostajad järgmistest teguritest: kuritegevuse tase, regiooni majanduslik ja poliitiline olukord ning üldine heakord. Arvesse võeti viimase 18 kuu statistika, täpsustab briti tabloid The Daily Mail.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email