Siia purskkaevu kalu tuua ei tohi! (FOTOD)

MUST AUK: Heakorraspetsialist Karel Koovisk ja linnapea Hannes Hanso teevad kohapeal kindlaks – auguga juba tegeletakse. Foto: Sander Ilvest

MUST AUK: Heakorraspetsialist Karel Koovisk ja linnapea Hannes Hanso teevad kohapeal kindlaks – auguga juba tegeletakse. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare 451. sünnipäeva ennelõunal on ilm sompus ja tuuline. Aeg-ajalt tibab vihmagi. Ei ole just kena kevadise sünnipäeva ilm, kuid ega ilmataadi vastu saa. Töölaual ootab linna heakorra ringkäigu akt aastast 1940, märksõnad seal solk ja sõnnik. Võrdleks õige toonast ja praegust heakorda linnas? Mõte!

Haarame linnapea Hannes Hansol ja heakorraspetsialist Karel Kooviskil piltlikult öeldes nööbist: “Kaeme, mis pilt linnas vastu vaatab!” Mõeldud, tehtud.

“Mis olukord 1940. aastal linnas oli, mis on märksõnad?” uurib linnapea, kes pole toonase ringkäigu akti näinud. Lühike vastus: sõnnik ja solk. Igas teises hoovis. Mõistetav ka, ju peeti linnas siis veel loomi. Linnapea muheleb, tõmbab mantlihõlmad koomale ja teatab otsustavalt: “Aga lähme siis!”

Otse Kuressaare keskväljakul, lilleilus uhkeldava keskringi ääres haigutab Tallinna löökaukude masti must mulk. Justkui keegi oleks asfaldist korraliku suutäie hauganud. Ei Koovisk ega Hanso ole auku varem silmanud ja imestavad väga. Usku meestel aga jagub – linnavaranõunik Margo Sooäär on sellega kindlasti kursis!

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email