Õpetaja, kes suudab igapäevatöö kõrvalt kõrgkunsti luua

KÖITEKUNSTNIKE SÜMBOLIGA: Köitepressi peetakse köitekunstnike sümboliks. Leelo Leesi arvas, et just selle töövahendiga on mõistlik temast pilt teha. Foto: Sander Ilvest

KÖITEKUNSTNIKE SÜMBOLIGA: Köitepressi peetakse köitekunstnike sümboliks. Leelo Leesi arvas, et just selle töövahendiga on mõistlik temast pilt teha. Foto: Sander Ilvest

“Leelo Leesi teeb oma igapäevatööd suurima rõõmu ja professionaalsusega. Tema õpilased jõuavad elus edasi nii tööl kui ka edaspidistes õpingutes kõrgkoolis,” kirjutas Kuressaare ametikooli disaini ja tarbekunsti juhtõpetaja Maila Juns-Veldre kolm aastat tagasi oma kolleegi aasta õpetaja kandidaadiks seades.

2011. aasta oktoobris valiti tarbekunstiõpetaja Leelo Leesi Kuressaare ametikooli aasta õpetajaks. “Ta on õpetaja, kes igapäevatöö kõrvalt suudab panustada kunsti tegemisse, et olla eeskujuks erialaliselt nii õpilastele kui ka kolleegidele,” iseloomustas Maila Juns-Veldre Leesit.

Saarlasest kunstniku loomingut on kõrgelt hinnatud üle Eesti ja välismaalgi. Kultuurileht Sirp avaldas 2011. aasta 8. detsembri lehes ülevaate näitusest rahvusraamatukogus. “Leelo Leesi kahest kootud ja kahest nahksest kindast paari pandud “Poolnahkkindad” on nii vaimukad (assotsieerudes nahakunstnikule poolnahkköitega) kui ka käepärased,” hindas Sirp nahakunstniku loomingut.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email