Saaremaa muuseum pakub muuseumiööl tõusvaid tähti (3)

ÜKS TÄHTEDEST: Tartu folkansambel Allikabänd. Foto: Sander Ilvest

ÜKS TÄHTEDEST: Tartu folkansambel Allikabänd. Foto: Sander Ilvest

Tänavuse muuseumiöö üle-eestiline tunnuslause on “Öös on tähti”. Kuressaare linnuses astuvad laupäeva õhtul üles väiksemad ja suuremad muusikatähed. Avaetteaste teeb linnuse kapiitlisaalis kell 17 Soomest Tamperest EELK Kihelkonna koguduse külalisena saabuv laulukoor Kelot. Seejärel paneb linnuse sisehoovis oma pillid hüüdma Eesti Saarte Noorte Puhkpilliorkester. Kell 19 algab taas kapiitlisaalis Kuressaare muusikakooli vanamuusikaansambli Rondo kontsert.

Huvitavaks etteasteks tõotab kujuneda Tartu intellektipuudega noorte folkansambli Allikabänd esinemine. Heade inimeste toel osales see muusikagrupp tõeliste tähtedena mai algul Stockholmi Kontserdimajas toimunud üritusel The European Song Festival, mille olemust on laiemale avalikkusele lahti seletatud kui puuetega inimeste Eurovisioni. Et Allikabänd astus üles Rootsi kuningalinnas toimunud lõppkontserdil ja neid autasustati diplomiga, võib neid vähemalt Eesti mõõtmes pidada tänavu tava-Eurovisionile saadetud esindusest edukamakski.

Õhtu lõppetteaste maiuspala on süvamuusika valdkonnast. Tõusva ooperitähena astub kell 22 kapiitlisaalis üles Julia Savitskaja, kes on valmis esitama kergemat laadi saksa ja vene klassikalist muusikat.

Tasuta sissepääs muuseumiööle on avatud kell 17–23, muuseumiöö saab otsa kell 24.

Raul Salumäe

Print Friendly, PDF & Email