Sõrve linnumees sai looduskaitsemärgi (4)

Esmaspäeval andis keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Eesti loodusmuuseumis looduskaitsekuud avades üle Eesti looduskaitsemärgid.

Seitsme sel aastal Eesti looduskaitsemärgi saanu hulgas oli ka Sõrve linnujaamas tegutsev linnustiku uurija Mati Martinson.

Märgi pälvis ta linnustiku uurimise ja Sõrve linnujaama tegevuse korraldamise ning loodushariduse arendamise eest.

“Mati on vabatahtliku tööna andnud suure panuse Saaremaa loodusväärtuste kaitsesse. Ta taastas Sõrve sääre tipus lindude rändevaatluse ja rõngastamise seisukohalt unikaalse ornitoloogilise tegevuse. Sõrve linnujaamas on ta õpetanud noortele lindude määramist, rõngastamist ja elupaigaeelistusi. Lisaks alustas ta Sõrve loodusmuuseumi rajamist, kus on muu hulgas palju lindude sulekogusid, munade ja pesade näidiseid, herbariseeritud taimi ja samblikke, putukakogusid, kivistisi ja muud,” seisab autasustamisteates.

Eesti looduskaitsemärki antakse välja 2011. aastast. Märgiga tõstetakse esile neid, kellel on teeneid looduse uurimisel, loodusteadmiste levitamisel, looduskaitse edendamisel, arendamisel ja tutvustamisel nii üleriigilisel kui ka rahvusvahelisel tasandil.

Mati Martinson ise jäi tagasihoidlikuks. “Ei minul ole aega Tallinna sõita. Kui keegi tahab, võib alati Sõrve vaatama tulla, kuidas siin töö käib,” ütles ta. “Sellest on mul hea meel, et Leito (ornitoloog Aivar Leito – toim) sai Kumari preemia,” rõõmustas ta kolleegi autasustamise üle.

Print Friendly, PDF & Email