Linnajooksu võitsid Ando Õitspuu ja Annika Vaher

SUVERÄÄNID: Ando Õitspuule ja Annika Vaherile jooksurajal konkurente ei olnud. Fotod: Irina Mägi

SUVERÄÄNID: Ando Õitspuule ja Annika Vaherile jooksurajal konkurente ei olnud. Fotod: Irina Mägi

Kuressaare 33. linnajooksu 14,2 km pikkuse distantsi võitis meestest tiitlikaitsja Ando Õitspuu ja naistest Annika Vaher.

Meeste arvestuses esikoha saanud Ando Õitspuu läbis võistlusmaa 48.35,3-ga, teine oli Mairo Mändla 50.49,2-ga ja kolmas Janar Mai ajaga 51.20,6. “Paar meest, kellega ma tõsiselt arvestasin, otsustasid väga kergelt joosta ja korralikku konkurentsi seepärast ei olnud,” kurtis Ando Õitspuu.

“Päris treeningjooks ta siiski ei olnud, punnisin päris palju ning jooksin 3.30 ja kiireminigi. See tempo oli päris korralik ja jäin üsna rahule. Kuigi viimast ei pidanud välja panema, on aeg täitsa okei.”

Ando Õitspuu hoidis end ka pisut tagasi, sest tahab hästi joosta Tartu jooksumaratonil, kus võistlusmaa pikkus on 23 km. “Miinimum on esikümme ja kui hästi läheb, siis sooviks esikuuikusse,” avaldas ta oma eesmärgi.

Esikoha saanud Annika Vaher läbis võistlusmaa 1.01.01,5-ga, edestades Liliana Torni (aeg 1.03.26,6) ja Janne Kozerit (1.10.38,6). “Läksin jooksu võitma, konkurente ei näinud ees ega taga ja ega ma seljataha vaadanud,” lausus Annika Vaher.

“Jooksin võidu ajaga ja tempo ei olnud päris see, mida ma oleksin tahtnud. Nädalatagune maraton oli ikka veel jalgades, seepärast nautisin jooksu, kuigi oleks võinud olla kiirem. Linnajooksu võita on väga rõõmustav, kuna elan selles linnas.”

5,1 km pikkusel distantsil olid meestest kolm paremat Henek Tomson ajaga 17.51,8, Romet Raun (18.10,5) ja Ahto Jakson (18.42,8). Naiste kolm paremat olid Taimi Kangur (21.38,0), Eva Haavel (22.03,7) ja Darola Kruusik (22.57,0).

Kokku osales Kuressaare linnajooksul 585 jooksusõpra – 180 tüdrukut, 128 poissi, 47 meest, 73 naist, 51 meesseeniori ja 106 naisseeniori. Parim spordiklubi oli JK Sarma 18 osalejaga, parim asutus Enerpoint 23 ja kool Vanalinna kool 177 osalejaga.

Print Friendly, PDF & Email