“Laulukarussellile” läheb saarelt mehine esindus (FOTOD) (1)

LAULU- JA PILLIMEES: Vanemas vanuserühmas osutus võitjaks Martin Vesberg. Tema võlus žüriid ka oma saksofonimänguoskusega. Foto: Irina Mägi

LAULU- JA PILLIMEES: Vanemas vanuserühmas osutus võitjaks Martin Vesberg. Tema võlus žüriid ka oma saksofonimänguoskusega. Foto: Irina Mägi

Kõik kolm vanuserühma panid tänavusel Saare maakonna Laululinnu konkursil kinni poisid. Seega on saarelt üleriigilisele “Laulukarussellile” minemas verinoorte meeste esindus.

Maakondliku laulukonkursi üks korraldajaist Maire Sillavee rõõmustas, et kuna lauljate juhendajad olid teinud suurepärase ettevalmistuse, sujus lõppvõistluse kontsert laupäeval Salme rahvamajas ladusalt.

Teine korraldajaist, Anita Kangur lisas, et konkursi korralduslik pool kulges ilusasti, heli oli hea ja saateansambel suurepärane.

“Heameel on selle üle, et taas oli päris palju poisse laulmas,” sõnas Sillavee, kelle sõnutsi lähebki “Laulukarussellile” nüüd Saaremaalt mehine esindus. “Kust see meestelaulu järelkasv mujalt tuleb,” märkis ta.

Esimeses vanuseastmes, kus lavale tulid 5–7-aastased, võitis tänavu Robert Paul McCarthy KG huvikoolist Inspira, keda õpetab Pilvi Karu. Teisele kohale tuli Sandra Maria Roosipuu Ristiku lasteaiast (juh Meeli Reek) ning kolmandaks Tähelill Niit Kärla lasteaiast, kelle juhendajad on Ülle Vallaste ja Laine Sepp.

Teises vanuseastmes, kus laulumõõtu võtsid 8–10-aastased, kuulutati võidumeheks Oliver Leppik KG huvikoolist Inspira. Tema laulmist juhendab Helle Rand. Teine koht oli Kärla põhikooli poisi Karl Reedik Mändari päralt (juh Maarika Aarnis) ning kolmandaks laulis end Hedina Madisson Orissaarest (juh Monika Kipper).

Kolmandas vanuseastmes, kus võidu laulsid 11–13-aastased, läks võit seekord Martin Vesbergile Saaremaa ühisgümnaasiumist, kelle juhendaja on Riina Laanes. Teise koha napsas endale Kuressaare muusikakooli õpilane Anna Lee Schiff (juh Kairit Sepp) ja kolmanda koha pälvis samuti Kuressaare muusikakooli laululaps Kristo Kaasik (juh Kairit Sepp).

“Laulukarussellile” pääsevad, nagu eelnevaltki kuulutatud, kõigi vanuseastmete esikoha omanikud. Seega on Robert Paul McCarthy, Oliver Leppik ja Martin Vesberg need, kes tuleva aasta algul üleriigilisel ERR-i “Laulukarussellil” osalevad.

Kokku osales Saare maakonna Laululinnu konkursil sel aastal 54 solisti – 28 juhendaja õpilased. Žüriis olid muusikapedagoogid Malle Stint ja Mai Rand, ansambli Söörömöö laulja Tuuli Rand ning muusik Rein Orn. Päevajuhid olid Taniel Vares ja Teele Tilts, saatebändi kuulusid Veikko Lehto ja Ain Kivilo ning helitehnika eest vastutas Margus Lepik.

Konkurssi toetasid GoodKaarma OÜ, Saaremaa Kunstistuudio, Saaremaa Kaubamaja, Kuressaare Linnateater, GOSPA, Saaremaa SPA Hotels, Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp, Saaremaa Omavalitsuste Liit, Kuressaare Linnavalitsus, Salme Vallavalitsus, Kuressaare Kultuurikeskus, Salme Rahvamaja, Saare Leib. Maakondliku konkursi korraldusliku poole eest vastutas muusikaõpetajate sektsioon, keda esindas Anita Kangur, ja Salme rahvamaja ühes sealse kultuurijuhi Maire Sillaveega.

ERIPREEMIAD

5–7-aastased
Kairiin Orb, Aste lasteaed (juh Maarika Ellermaa)
Kert Käsper, KG huvikool Inspira (juh Pilvi Karu)
Lootus Niit, Kärla lasteaed (juh Ülle Vallaste)

8–10-aastased
Anette Ella, Orissaare (juh Anne Kann)
Lisette Lemba, Vanalinna kool (juh Malle Veske)
Annabell Kallas, Kuressaare muusikakool (juh Kairit Sepp)
Jüri Valt, Leisi keskkool (juh Tiina Oks)

11–13-aastased
Alo Benno, Inspira/SÜG (juh Laine Lehto)
Maris Kirsipuu, Valjala põhikool (juh Helen Aasmaa)
Melani Koov, Inspira/ Salme põhikool (juh Laine Lehto)
Raahel Ränk, Orissaare (juh Anne Kann)
Iris Kirs, Kuressaare muusikakool (juh Kairit Sepp)
Markus Talp, Vanalinna kool (juh Malle Veske)

Print Friendly, PDF & Email