Kuressaare Vanalinna kool tõi koju laureaaditiitli (1)

Kuressaare Vanalinna kooli 3.a klassi väikesed näitlejad õpetaja Kadi Tänav (Tänaku) juhendamisel pälvisid 9.–10. mail Võrumaal Mõnistes toimunud üleriigilisel algklasside kooliteatrite festivalil Ellen Niidu “Rongisõidu” lavastusega laureaadi tiitli.

“Ega me osanud laureaaditiitlit küll loota, me tegime sellepärast, et tuli teha,” muheles 3. klassi juhendaja, õpetaja Kadi Tänav (Tänak). Õpilased kandsid ette Ellen Niidu “Rongisõidu” ainetel tehtud lavaloo.

Õpetaja sõnul pakkus kogu mandrireis lastele väga palju häid emotsioone. Lisaks sellele, et koju naasti laureaaditiitliga, meeldisid lastele väga festivalil nähtud etendused ja festivali toimumiskoht – keset metsa.

Kadi Tänav (Tänak) naeris, et kui nad koju tagasi sõitsid, olevat lapsed tee peal ütelnud, et pöörame nüüd jälle tagasi. Kuhu siis? Ikka Mõnistesse.

Algklasside kooliteatrite festivalil esitati 16 lavastust ning kuna tegemist oli väga eriilmeliste lavastustega, oli laureaate kokku viis. Vanalinna õpilastele endile meeldis väga Sillamäe laste muusikaline muinasjutt “Kopp-kopp, kes seal on?”, mis tuli samuti laureaadiks.

Žüriisse kuulusid Maret Oomer Eesti harrastusteatrite liidust ja vabakutseline näitleja Andres Oomer. Maret Oomer ütles, et saarlaste etendus oli väga lastepärane, liikuv, emotsionaalne ja aus.

“Õpetaja oli laste eeldusi ja võimeid väga oskuslikult ära kasutanud ning nende liikumised olid väga orgaanilised,” tõi Oomer välja, märkides, et lapsed tundsid end laval väga hästi. Auhinnaks said laureaadid tänukirja ja savikausi.

Print Friendly, PDF & Email