Lambakasvataja kannapööre (4)

Selles, et Saaremaa saab juurde ühe uue ja loodetavasti ka väga hea kohviku, ei ole midagi erakordset. Uusi toidukohti tekib meil aeg-ajalt ikka. See, et kohviku pidaja on endine loomakasvataja, on sootuks haruldasem. Seostatakse ju Koit Kulli nimega lambakasvatusega tegelevat Saaremaa Ökoküla. Lambakasvatajate seas on Koit Kull kahtlemata üks tuntumaid tegijaid.

Kui mees aga ütleb, et põllumajandus on end tema jaoks ammendanud, siis tuleb seda uskuda. Lihtsalt tavatu on meie mõtteviisile ehk see, et põllumehed ja loomakasvatajad ametit vahetavad. Pigem on neid ameteid peetud pensionieani ja veel kauemgi. Kui mujal maailmas on aga tavaline, et inimene vahetab elu jooksul ametit võib-olla isegi neli-viis korda, siis tuleb meilgi selle mõttega harjuda. Ka aastaid põllumehe leiba söönud inimeste puhul.

Tegelikult on see ainult tervitatav, kui inimene leiab endas ka rohkem kutsumusi, on võimeline ümber õppima ja kohanema. Ning peaasi – tunneb oma uutest väljakutsetest rõõmu ja naudingut.

Print Friendly, PDF & Email