Võrkpallipealinna tiitlid rändasid Tallinna ja Rakverre

PALL LAHTI: Finaalis jäid Kuressaare naised Tallinnale kindlalt alla. Foto: Irina Mägi

PALL LAHTI: Finaalis jäid Kuressaare naised Tallinnale kindlalt alla. Foto: Irina Mägi

Kuressaare spordihoones mängitud tänavuse Linnade Karika võrkpallis võitsid Tallinna naised ja Rakvere mehed, Kuressaare naiskond oli teine ja meeskond kolmas.

Kuressaare naiskond kaotas finaalis kindlalt 0 : 3 Tallinnale. “Ega võit lähedal ei olnud, sest vastased olid ikka natuke kõrgemast klassist kui meie,” tõdes Kuressaare koondise treener Ene Kask. “Vastased olid paremad eeskätt kokkumängu poolest, sest enamik nende põhituumikust mängib TTÜ-s.”

Ene Kask märkis, et kuigi Tallinnal oli sisuliselt meistriliiga naiskond, soovis Kuressaare ikkagi karikat võita. Seekord läks teisiti, sest Kuressaarel olid puudu Eesti koondises mängivad Nette ja Eliisa Peit ning vigastuse tõttu puuduv Liisel Nelis.

Reedel mängitud poolfinaalis võitis Kuressaare Viljandit 3 : 1. “Viljandi alistamine oli positiivne,” rääkis Ene Kask. “Nende vastu saime oma rünnaku tööle ja blokk hakkas pidama. Palling oleks võinud vastasele rohkem peavalu tekitada.”

Finaali esimeses geimis jäid saarlannad kiirelt kaotusseisu 1 : 6 ja 12 : 20 ning kaotasid 19 : 25. Ka teine geim kuulus Tallinnale tulemusega 25 : 20. Kolmandas geimis juhtis Kuressaare 7 : 2, kuid pealinlased jõudsid järele 17 : 17. Geim külalistele 26 : 24 ja mäng 3 : 0.

“Meie kaitse oli kohati päris hea, aga vastuvõtuga jäime hätta,” tunnistas Kask. “Kui see on kehv, siis läheb rünnak ühte auku, tempot ei saa teha ja vastasel on lihtsam mängida. Positiivne oli see, et Gerli Gull tegi noore mängijana Viljandi vastu väga hea debüüdi, aga Tallinnal olid kõrgliiga naised vastas ja ta jäi blokis lühikeseks.”

Meeskonnal jäi tiitel kaitsmata

Kuressaare meeskonnal mullu võidetud tiitlit kaitsta ei õnnestunud ja seekord tuli leppida kolmanda kohaga. Meeskonna treener Toomas Jasmin ütles, et kolmanda kohaga võeti tegelikult turniirilt maksimum.

“Mängisime ikkagi pea teise koosseisuga,” tunnistas ta. “Lasin noortel mängida ja suur aitäh Veikole (Lember – toim), et ta meile täna appi tuli. Ma arvan, et tänu temale see kolmas koht ka tuli.”

Reedel mängitud poolfinaalis kaotas Kuressaare Rakverele 1 : 3 (11 : 25, 20 : 25, 33 : 31 ja 19 : 25). “Rakvere oli parem,” märkis Toomas Jasmin. “Jõuvahekorrad olid selgelt paigas. Kumbki sidemängija ei suutnud sellist kiiret mängu mängida, nagu Veiko teisel päeval Pärnu vastu suutis. Ma arvan, et sinna taha see jäi.”

Kolmanda koha mängus kohtus Kuressaare Pärnuga. Saarlased võitsid kaks esimest geimi 25 : 20 ja 25 : 22, kuid kaotasid kaks järgmist 15 : 25 ja 21 : 25. Viies geim võideti Karlis Mesila löögist 15 : 8.

Toomas Jasmin oleks soovinud kodusel turniiril kaasata sidemängija Karel Ellermaa, vigastuste tõttu jäid eemale Siim Ennemuist, Hindrek Pulk ja Timo Tammemaa.

“Kui kõik need mehed oleksid olnud koosseisus, oleks läinud rebimiseks, kes rivistusse saavad. Samas said seekord rohkem mänguaega need, kes eelmisel aastal nii palju ei mänginud. Minul midagi kripeldama ei jää,” ütles Jasmin.

Print Friendly, PDF & Email