Triinut paeluvad paadid ja meri

PAADILEMB JUBA LAPSEST SAATI: Alumiiniumpaatide ehitajana töötaval Triinu Mägil on tugev armastus paatide ja mere vastu juba lapsepõlvest saati. Foto: Sander Ilvest

PAADILEMB JUBA LAPSEST SAATI: Alumiiniumpaatide ehitajana töötaval Triinu Mägil on tugev armastus paatide ja mere vastu juba lapsepõlvest saati. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare ametikooli talviste lõpetajate hulgas oli värskete väikelaevaehitajate seas üks õrnema soo esindaja – Triinu Mägi, kes on paadiehitajana töötanud tegelikult juba kaks aastat. Triinu lihtsalt paistis kooli pürgides sedavõrd silma, et Tornimäel tegutseva Alunaudi juhid kutsusid ta tööle ja õpetasid välja.

Väikse väina tagant Muhust pärit Triinu Mägi (31) on üsna tasase loomuga. Naeratab küll tihti nõnda, et naerukurrud silmanurkades särama löövad, kuid suure jutuga ta pole. Ega peagi olema. Juba vanarahvas teadis, et kes suuga suure linna teeb, see käega vaevalt kärbsepesagagi hakkama saab. Triinu usinad käed teevad rohkem kui kärbsepesa. Tema igapäevatöö on paadiehitus ja suuri sõnu see töö enda kõrvale ei vaja.

Lõetsa külast tõi Triinu omal ajal Saaremaa pinnale kool. Hellamaal käis ta algkooli lõpuni ja ülejäänud kooliaeg möödus Orissaares. Tornimäele tööle sattus aga sedamoodi, et kahe aasta eest läks Kuressaare ametikooli väikelaevaehitaja eriala sisseastumiskatsetele. Seal olid kohal ka Alunaudi juhid Mark ja Merle Muru, kellelt üllatuslikult pudenes talle kohe küsimus: “Kas sa ei tahaks Alunauti tööle tulla?”

“Eks ma paar kuud lasin neil praadida ja mõtlesin muidugi ise ka, kas ma kooli kõrvalt ikka tahan tööd teha,” meenutab ta. Otsusele aitas jõuda tõsiasi, et Alunaudis oli tal kohe ka praktikakoht kindlustatud. Seepeale polnudki nagu rohkem vaja mõtelda.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email