Saarlased armastavad uhiuusi sõiduautosid (12)

KUUS AUTOT ÜHE KUUGA: Tesman Autos uute ja kasutatud autode müügiga tegeleva Karol Kuke käe all on uhiuus Toyota RAV4, mis oli aasta algul enim registrisse kantud uhiuus sõiduauto Saaremaal. Foto: Sander Ilvest

KUUS AUTOT ÜHE KUUGA: Tesman Autos uute ja kasutatud autode müügiga tegeleva Karol Kuke käe all on uhiuus Toyota RAV4, mis oli aasta algul enim registrisse kantud uhiuus sõiduauto Saaremaal. Foto: Sander Ilvest

Enam kui pooled I kvartali jooksul Saare maakonnas esmaselt registreeritud autodest on väljalaskeaastaga 2014.

Kõige arvukamalt oli esmaselt registreeritud autosid kohe aasta algul. Jaanuari jooksul kanti maanteeameti tehnoosakonna registreerimistalituse spetsialisti Aime Parve andmeil Saare maakonnas registrisse 62 sõiduautot. Neist 38 olid seejuures väljalaskeaastaga 2014.

Ühtekokku 159 sõiduautot

Veebruar, mis ongi lühem kuu, oli esmaseid registrikandeid mõnevõrra vähem – 44, neist tänavuse väljalaskeaastaga autode kohta ligi pooled – 20. Märts aga oli taas aktiivsem kuu, ehkki jäi registreeringute koguarvult samuti jaanuarile alla. Märtsis oli esmaseid registrikandeid maakonnas 53. Väljalaskeaastaga 2014 oli neist 29.

Samas leidus esmastes registrikannetes ka nt kaks sõiduautot, mille väljalaskeaasta jääb 1980. aastatesse. Need kanded tehti jaanuaris ja veebruaris. Esimene neist oli Audi Quattro (1982) ning teine Fiat Ducato (1987).

Ühtekokku kanti selle aasta kolme esimese kuu jooksul Saare maakonnas esmaselt registrisse 159 sõiduautot. Neist 87 olid väljalaskeaastaga 2014, ülejäänute väljalaskeaastad jäid vahemikku 1982–2013.

Kui vaadelda saarlaste eelistusi sõiduautode margist lähtuvalt, siis esikohale on tõusnud erinevate mudelitega Toyota. Kokku on kolme kuu jooksul soetatud 21 Toyotat, neist väljalaskeaastaga 2014 seejuures 19. Toyota kannul on jätkuvalt Honda oma erinevate mudelitega. Hondadest on seejuures uhiuued ehk tänavuse väljalaskeaastaga 12, üks Honda on lisaks väljalaskeaastaga 2010.

Samas on nt jaanuaris ja märtsis esmaselt registreeritud sõiduautode seas ka terve rida Volkswageneid. Kõik nad on aga mudelite arvestuses erinevad ning kõigil on ka erinev väljalaskeaasta. Jaanuaris kanti registrisse ühtekokku üheksa ning märtsis kuus Volkswagenit.

Mudelitest on saarlaste lemmikud Toyotade seas RAV4, mida on kolme kuu jooksul registrisse kantud koguni kaheksa, kusjuures kõik need olid väljalaskeaastaga 2014. Samuti on nt märtsis soetatud kaks Toyota Land Cruiser 150, mis samuti alles tänavu välja lastud.

Corollasid on samal ajal soetatud viis ning needki on uhiuued. Hondade hulgas on saarlased jätkuvalt eelistanud CR-V-sid, neid on kolme kuuga registreeritud kaheksa. Teisi mudeleid on ostetud üks-kaks.

Olid ja on head kampaaniad

Saaremaal Toyotade müügiga tegeleva Tesman Auto kliendisuhete ning kasutatud ja uute autode müügi alal töötav Karol Kukk ütles, et neil olid eelmise aasta lõpus ja selle aasta alguses väga head kampaaniapakkumised peaaegu kogu Toyota mudelivalikule. Kampaaniad jätkuvad ka praegu. Muudetud on vaid pisut kampaania alla kuuluvate mudelite loetelu ja tingimusi.

“Kuid tervikuna saab öelda, et kellel kevadel on plaanis uus Toyota mudel soetada, saab uue Toyota kauplusest kätte väga hea hinnaga,” kinnitas Kukk. Ta lisas muiates, et nagu Kuressaares traditsiooniks saanud, on iga salongist väljuva uue Toyota standardvarustuses Grand Rose Spa kinkekaart kahele.

Karol Kukk tõdes, et üks eelistatuim kaubamärk on Toyota olnud nii Saaremaal kui Eestis tervikuna juba aastaid. “Tegelikult annab tagasiside tänavapilt ise. Kui enda ümber ringi vaatate, siis Toyota mudeleid on tänavapildis väga palju,” märkis ta.

Millest suured müüginumbrid tulevad? Siin on Kuke sõnutsi kaks jaotust: toode ja teenus. Need võiks tema sõnul kokku võtta märksõnadega usaldus, turvalisus ja stabiilsus. “Täpselt nagu pikaajalises partnersuhtes teise inimesega, nii ka auto omamise juures otsib omanik enda kõrvale neljarattalist usaldusväärset partnerit, kes looks talle stabiilse ja turvalise tunde.”

Detaile, millele tarbija ostuotsust tehes mõtleb, on Karol Kuke sõnul tegelikult väga palju, nende seas on kindlasti uued mudelid ning tehnoloogiad ja teenused. “Väga soojalt on vastu võetud uus Toyota RAV4,” kinnitas ta.

Kuid ka teised uued mudelid on leidnud suure poolehoiu. “Mudeliuuendusi ja muudatusi on tulemas ka 2014. aastal,” lubas Kukk.

Print Friendly, PDF & Email