Riigikogulased: vabatahtlik merepääste vajab riigi tuge

Pöide vallas omavalitsusjuhtide, vabatahtlike merepäästjate, päästeameti, politsei- ja piirivalveameti ning Kaitseliidu esindajatega merepäästevõimekuse olukorda arutanud riigikogu liikmed Neeme Suur ja Kalle Laanet soovivad riigilt vabatahtlikule merepäästele senisest suuremat tuge.

“Ühiselt tõdeti, et nii ametkondade päästevõime ja omavahelise koostöö tõstmisel kui ka vabatahtlike päästeseltside kaasamisel on veel palju ära teha. Kuna veesõidukite arv on Eestis viimaste aastatega hüppeliselt kasvanud, siis on tekkinud terav vajadus päästevõimekuse tugevdamise järele,” rääkis Neeme Suur.

Suure sõnul on veest päästmise ülesanne praegu küllalt jäigalt ära jagatud: päästeameti teha on päästetööd siseveekogudel ning politsei- ja piirivalveameti korraldada on merepääste. Sellise jaotuse korral juhtub pahatihti, et ranniku lähedal asuva päästekomando merepäästevõimekus on väga napp, lisas ta. “Seega on hädavajalik jõuda olukorrani, kus lähimal üksusel on ka reaalne suutlikkus teha ranna lähedal päästetöid,” rääkis Suur.

Print Friendly, PDF & Email