Lõõgastav massaaž ei tee kunagi kahju (2)

VÕTAB VALU VÄHEMAKS: Lauri Rannama manipuleerib kliendi niudenimmelihast, et vähendada survet närvijuurele. Foto: Sander Ilvest

VÕTAB VALU VÄHEMAKS: Lauri Rannama manipuleerib kliendi niudenimmelihast, et vähendada survet närvijuurele. Foto: Sander Ilvest

Paljud seljavalude käes vaevlevad inimesed otsivad abi kiropraktikutelt ehk rahvakeeli kondiväänajatelt. Juba kolmandat aastat käib saarlasi aitamas füsioterapeut-kiropraktik Lauri Rannama.

Lauri Rannama, kes on ise sünnilt saarlane, ütleb, et ta püüab lähtuda patsiendist, mitte meetodist ega koolkonnast. Olenevalt probleemist kasutab ta erinevaid manuaalse teraapia võtteid. Lisaks on võimalik teha nõelravi, kinesioteipimist ja lülisamba venitamist spetsiaalse masinaga, mis on mõeldud närvipitsumisest tingitud valude leevendamiseks.

Rannama selgitab, et massaaž on lahtiseletatult pehmete kudede manipulatsioon ja kiropraktika liigesmanipulatsioon. Inimesed tulevad temalt abi saama peamiselt kas üla-, alaselja, kaelavalude või muude lihase- ja liigesevaludega.

Elo Naaber

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email