Tornimäe näiteselts pakub tsirkust ja leiba

Tornimäe näiteselts toob näitejuht Helje Basihhina juhendamisel publiku ette Juhan Smuuli “Muhu monoloogide” ainetel lavastuse “Tuleb tuttav ette”.

“Vanad roomlased ütlesid ikka, et rahvale tuleb anda tsirkust ja leiba,” põhjendas näitejuht Helje Basihhina muiates tüki valikut. Ta lisas, et Juhan Smuuli monoloogi “Suvitajad” ainetel kokku kirjutatud teksti on ta veidi kohendanud, midagi juurde kirjutanud, midagi ka ära võtnud ning pannud muhu keelde.

“Tahtsin, et oleks lustlik. Ja saladuskatte all võin öelda, et tahan näitlejatest palju saada,” rääkis nõudlik näitejuht. “Ma ei salli lauseid, milles ei peitu mitte ühtegi mõtet. Kui kõik oma karakteri ära mängivad, siis olen ma rahul.”
Basihhina sõnul näitlejate valik eriti keeruline polnud. “See tuli kõik nagu iseenesest,” märkis ta. Osale naistest tuli rollid loosse sisse kirjutada.

Lavakujunduse eest hoolitseb Anne Kallus ja kostüümidega polnud samuti muret. “Igaüks paneb end riide nii, kuidas suvisel ajal riides käiakse,” selgitas Basihhina. Ullikest Koedupuna mängivale Urvele soovitas ta näiteks riietuda kui helesinine unistus.

Anne Kallus mängib prouat, Ivar Viil tema meest. Helle Maidla ja Hando Oll on peremees ja perenaine, Liina Luik on peretütar. Marko Maaste ja Rait Goidin mängivad meesterahvaid, kelle siht on peretütar võrku püüda. Lilli Lootus, Aili Juhkam ja Lea Peet mängivad kolme muhu mutikest, kes küla postkastide juures istuvad ja maailma tegemistel pilku peal hoiavad. Nemad on Basihhina sõnutsi nagu remargid, kes räägivad peremehest ja perenaisest ja sellest, mis peres juhtub.

Esietendus on reedel, 11. aprillil kell 20 Tornimäe rahvamajas. Lõbusat lugu on vaatama oodatud ka lapsed. Etendus kestab 45 minutit.

Print Friendly, PDF & Email