Pipi, Harry Potter ja Kalevipoeg kohtusid Aste kooli näitemängupäeval

TULE MULLE: Lindat mängib Marta Rõõm. Teda on tulnud kosima soomlane Sander Rosin. Foto: Ilme Õunapuu

TULE MULLE: Lindat mängib Marta Rõõm. Teda on tulnud kosima soomlane Sander Rosin. Foto: Ilme Õunapuu

Aste põhikooli igakevadisel näitemängupäeval löövad tavapäraselt kaasa kõik klassid, nii oli ka sel korral. Tänavuse näitemängupäeva teema oli “Koos on kena!”.

Saalitäis publikut elas rõõmsalt kaasa igale etendusele, eriti neile, kus noored näitlejad astusid üles üsna ootamatutes rollides. Nii näiteks naerutas publikut 8. klassi lõbus paroodia Kalevipoja loost, kus tegelastele üsna tänapäevane sisu antud. Särava rolli tegi selles etenduses Ingel Pruul Kalevipojana. Ingel pälvis oma rolliga ka parima naisosatäitja tiitli. Eripreemia tõe-truu soome turisti kehastamise eest läks Sander Rosinale (pildil).

Lõbusa ja õpetliku looga tuli lavale 6. klass, kelle lavaloo tegelased olid näiteks oivikust Harry Potter, nipsakas Lumivalgeke, uhke prints ja Suuvooder. Kuna õpetaja Sigrid Koosti kehastuses “õpilastega” hätta jäi, siis kutsus ta korda majja lööma üsna karmi olekuga direktori Martin Leepere kehastuses. Etendust oli tore vaadata ja see andis õpetlikke tarkuseteri ka publikule.

2. klassi lapsed esitasid lavaloo “Koos on kena!”, mille peaosas säras Jukuna Kevin Kangur. Etendus paistis silma lihtsuse ja lastepärase lahendusega, ka saali kaugemas nurgas oli tunda, et lastele meeldis laval olla ja esineda. Muhedad naljad olid nende poolt lausa mõnuga ette kantud. Teine klass sai žüriilt algklasside arvestuses parima lavastuse preemia.

8. aprillil Valjalas toimunud maakondlikul teatripäeval osales aga teise peaauhinna saanud 5. klass oma etendusega “Maja-majake”, mis eristus teistest ladusa rütmi ja tervikliku lahendusega. Rõõmsameelsel peremehel Risto Metsamaa kehastuses oli selles oluline roll – kui peaosatäitjal silm laval särab, paneb see ka teised pingutama. 5. klassi juhendaja on Reet Lõugas.

Üllatusesineja oli teatritrupp Must-Valge, kes koosnes direktor Ulvi Valgest ning aineõpetajatest Maia Tõhust, Ülle Soomist ja Sirje Arust. Nende hingega sooritatud etteastet ja suurt püüdlikkust hindas žürii eripreemiaga “Harjuta veel!”.

Žürii jagas ka palju eripreemiaid neile, kes laval väiksemate rollidega silma paistsid. Väga tublid olid aga kõik, kes teatripäeva õnnestumisse panustasid. Suur tänu ka peakorraldajale, õpetaja Monika Leeperele!

Ilme Õunapuu


Teatripäeva tulemused

SÄRAVAD TÄHED:
2. klass “Koos on kena”
5. klass “Maja-majake”

KLASSIPREEMIAD:
1. klass – “Hea alguse” preemia
3.–4. klass – “Nunnu-eri”
6. klass – “Põneva koolitunni” preemia
7. klass – Lavakõne preemia
8. klass – Rahvusluse preemia
9. klass – “Tagasi lapsepõlve” preemia
Õpetajad – “Harjuta veel!” preemia

NÄITLEJAPREEMIAD:
Parim meesnäitleja: Kevin Kangur – Juku
Parim naisnäitleja: Ingel Pruul – Kalevipoeg

ROLLIPREEMIAD:
Kristo-Steven Altmäe – Kaspar
Risto Metsamaa – peremees
Martin Leepere – direktor ja vahepalad
Rasmus Vendel – Buratino ja vahepalad
Sander Rosin – soome turist
Marta Rõõm – Linda
Marek Lindmaa – “Koos on kena”
Argo Sadam – Suuvooder
Karlis Raamat – Harry Potter
Lisandra Naarits – “Koos on kena”
Helina Leppik – Pipi ja vahepalad
Linell Linkmann – koolipreili
Heleen Geier – Lumivalgeke
Kirsike Taits – Peipsi pätt
Alice Linkmann – vahepalad
Siljan Kasela – vahepalad
Sigrid Koost – õpetaja ja vahepalad
Helena Ellermaa – vahepalad
Karl Sai – vahepalad

KG ERIPREEMIAD (ŽÜRII LIIKMETE MARIT TARKINI JA TANEL AEGI POOLT)
Kevin Kangur, Ingel Pruul, Sander Rosin, Helena Ellermaa, Kristo-Steven Altmäe, Eero Vikat
Tehniline abi: Lukreezia Kajak, Eero Vikat, Helena Ellermaa

Print Friendly, PDF & Email