Lööne külas olid talgud (3)

Pühapäeval Lööne küla rahva korraldatud külaplatsi koristamistalgutel osales neliteist inimest. “Algul mõtlesime, et teeme igaüks oma aia tagant korda, aga tulid täitsa talgud,” naeris Valjala vallavanem Aare Martinson, kelle oma sünnikodu on just Lööne külas. 

Lööne külaplats, kus varem on peetud ka külakokkutulekuid, on Martinsoni sõnul paaril viimasel aastal suhteliselt hooletusse jäänud. Ja seda nüüd üheskoos korrastatigi. Raasiti võsa, koristati prahti ja riisuti kulu. Jämedam puumaterjal ja oksad lasti läbi hakkuri. Hakkpuit läks kohapeal täiteks. “Et oleks ikka silmale kena vaadata ja igaüks oma elamise ümbruse korda saaks,” lausus vallavanem.

Külaplatsil on püsti lipuvarras ja võrkpallipostid ning seal asub ka pisike külamaja, kuhu käib post ja kuhu tuleb kalaauto ning kus saab vihma- ja tuulevarjus olla.

“Vihmasadugi peatus nendeks neljaks tunniks, kui tööd tehti. Aitäh kõigile, kes oma panuse andsid,” ütles Aare Martinson.

Valjala valla talgud toimuvad sel aastal “Teeme ära” talgute raames ja Valjala maalinnal.

Print Friendly, PDF & Email