Meeste korvpallimeistriks sai Tesman

Maakonna meeste korvpallimeistrivõistluste kolmandas finaalkohtumises Orissaarega tegi Tesman teise veerandi algul 12 : 1 vahespurdi, hoidis saavutatud eduseisu lõpuni, võitis mängu 61 : 46 ja pälvis kuldmedalid.

Kui Kuressaare spordihoones mängitud kohtumise esimese veerandaja võitis Tesman vaid 18 : 17, siis teise algul saadi tänu Tomas Saukštelise ja Rene Kiili visatud korvidele eduseis 30 : 18. Orissaare oli nelja ja poole minuti jooksul saanud vaid ühe punkti. Tesman jätkas hea hooga ka teise poolaja algul, kui Kiili korvist juhiti juba 43 : 26.

“Oli plaan, et läheme neile kohe hooga peale, ja samuti ka kolmanda veerandaja algul,” rääkis Tesmani kapten Raigo Sooär. “Pallid kukkusid sisse ja läks hästi. Meie kasuks oli ka see, et alguses panime oma visked sisse. Kuigi seis oli viigis, olid neil sellised lõpusekundi visked.”

Orissaare treener Mati Rüütel ütles, et Tesmani vahespurtide tõttu tuleb endale tuhka pähe raputada. “Teed mõne eksimuse kaitses, nad panevad sisse ja meie läheme seda ise kiirelt parandama ning nii see asi käest ära läheb,” märkis ta.

Kuigi Tesmani edu oli vahepeal juba pea 20 punkti, polnud Orissaare murtud. Murrangumoment tuli neljanda veerandi algul, kui Orissaare viskas kuue minutiga 3 punkti ja Tesman 2 punkti. Tänu Kiili ja Egert Väinaste korvidele sai esimesena minema Tesman, kes pääses 59 : 44 ette ja mäng oli tehtud.

“Oleks me saanud paar viset sisse, oleks võinud vähemalt pingelisem lõpp tulla,” tunnistas Mati Rüütel. “Paraku viskasime ka headest positsioonidest lihtsalt mööda, mitu palli keeras korvist välja.”

Rõhk kaitsemängul

Raigo Sooäre hinnangul mängisid võistkonnad päris head kaitset ja möödavisked tulid just sellest. “Kaitse tõttu rünnak kannatas,” arvas Tesmani keskmängija. “Minu, Kiili ja Väinaste kokkumäng kate-kattest rünnakul tõi mitu korda edu ja meil oli võib-olla ka parem päev. Saime paar rasket viset sisse ja Rene vedas taas välja.”

Mati Rüütel tunnistas, et Tesman mängis stabiilselt ega vajunud ühelgi hetkel ära, samal ajal kui Orissaare mehi vedas alt ründemäng. “Suhteliselt kehv visketabavus tuli võib-olla ka sellepärast, et palju jõudu jäi kaitsesse,” tõdes ta. “Üritasime skoori madala hoida, olime agressiivsed ja rünnakuks ei jagunud energiat, et sealt midagi mõistlikku välja võluda. Viskekohad leidsime üles, aga teravust polnud ja sisse-välja sööt ei toiminud. Eks me oleme veebruari lõpust mänginud play-off’e, täna oli juba kolmeteistkümnes mäng. Emotsionaalne väsimus andis tunda, jalad veel töötavad, aga emotsiooni on vähe.”

Raigo Sooäre sõnul on võidetud tiitel Tesmanile väga oluline. “Oleme selle koosseisuga seda kogu aeg üritanud. Võistkonnad on meistrivõistlustel võrdsed ja täna oleks siin võinud võita ka keegi teine.”

Kihelkonna võttis pronksi

Kuigi meeste korvpallimeistrivõistluste kolmanda pronksimängu kolmanda veerandi järel juhtis Käsa 70 : 57, riputati medalid ikkagi Kihelkonna meeste kaela, kes võitsid 86 : 79.

Neljandal veerandil sopsas Siim Pildre kaks kolmest ja lisas korvi ning Käsa juhtis veel vaid 72 : 70. Pildre oli ka see mees, kes Kihelkonna 78 : 76 ette viis, kui lõpuni jäi aega 2.40. Karl Lonksu kolmesest ja Tauno Selbergi tabavatest vabavisetest piisas, et võit Kihelkonna kasuks vormistada.

“Sama seis, mis eelmises mängus,” tunnistas BC Käsa kapten Urmo Talistu. “Teravus kadus ära, sest mehed ilmselt väsisid. Kui see lumepall hakkab juba veerema, siis on raske. Me ei suutnud rütmi muuta.”

Kihelkonna kapten Tauno Selberg ütles, et kaotusseisus ei olnud nad võidumõtteid veel maha pannud. “Sööt liikus, mehed said hoo sisse, visked hakkasid tabama ja mängisime meeskondlikult,” tõi ta välja edu võtme.

Kihelkonna võitis küll avaveerandi 29 : 27, kuid siis läks initsiatiiv BC Käsale. Nad võitsid poolaja 49 : 40 ja juhtisid Urmo Talistu viske järel juba 64 : 50. “Kõik oli kontrolli all, aga kahjuks ei kestnud lõpuni,” märkis Talistu.
“Hooaja eel mõtlesime, et oleks hea, kui saaksime medali, sest meil ei tea kunagi, kes mängule tuleb. Aga asendamatuid pole, pink on pikk ja peab hakkama saama.”

“Tahtsime neid lüüa kiiruse ja maa-alaga, kuid algul see ei toiminud. Lõpus saime aga kõik korda,” tunnistas Tauno Selberg, kes ei olnud kolmanda kohaga küll väga rahul, aga parem ikka, kui mitte midagi.

Print Friendly, PDF & Email