Pöide talunik toetuste järele ei kiika (1)

OMA KÄTEGA: Veljo Valk tegi lintsae valmis ühe talvega. Foto: Sander Ilvest

OMA KÄTEGA: Veljo Valk tegi lintsae valmis ühe talvega. Foto: Sander Ilvest

Pöide valla mahetalunik Veljo Valk ei ole siiani küsinud PRIA-st mitte sentigi investeeringutoetust ning püüab hakkama saada suuresti isevalmistatud tehnikaga.

“Toetuste küsimine tundub nii keeruline, et ma ei saa sellega lihtsalt hakkama,” ütleb Koigi küla Eekri talu peremees Veljo Valk, kes oma sõnul ei suuda läbi haugata investeeringutoetustega kaasnevat bürokraatiat.

Uue tehnika soetamisel on Veljo sõnul väiketootja probleem see, et väikeste põldude harimisel ei leia võimas riistapuu piisavalt rakendust ega teeni ennast seega tasa. Väiksema võimsusega tehnika on aga hirmus kallis ja seda pole ilma toetuseta osta mõtet.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email