Aasta sotsiaaltöötajaks tunnistati kaks inimest

AASTA SOTSIAALTÖÖTAJAD: Aire Marist (vasakul) ja Marje Haller. Foto: Sander Ilvest

AASTA SOTSIAALTÖÖTAJAD: Aire Marist (vasakul) ja Marje Haller. Foto: Sander Ilvest

Eile pälvis maakonna parima sotsiaaltöötaja tiitli ja tänukirja koguni kaks inimest – Saaremaa pimedate ühingu juhatuse liige Marje Haller ja Sõmera hooldekodu tegevusjuhendaja Aire Marist.

“Kuidas hinnata, mõõta ja võrrelda südameheadust, hingesoojust või oskust märgata abivajajat ja aidata väetimat?” küsis eilsel tunnustusüritusel maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Raivo Peeters. Tema hinnangul väärivad aasta sotsiaaltöötaja tiitlit mõlemad tublid naised.

Saaremaa puuetega inimeste kojas pimedaid ja vaegnägijaid vitspunumise alal õpetav-juhendav Marje Haller on ka ise vaegnägija. “Mandril pimedad ja vaegnägijad sellist punumistööd ei tee, meil siin hakati sellega tegelema tänu sõprussidemetele soomlastega,” märkis ta.

Õpetanud on Haller paljusid. “Paljud armastavad ajaviiteks punuda, sest kodus ainult juturaamatuid kuulata on igav,” rääkis Haller, rõõmustades, et valminud punutised ka kaubaks lähevad. “Ükski asi pole seisma jäänud,” kinnitas ta.

Oma kolleegi iseloomustasid Halleri kolleegid puuetega inimeste kojast Juta Levin ja Doris Peucker kui aktiivset ja tegusat inimest, kes lisaks õpetamisele-juhendamisele abistab inimesi igapäevaelus toimetulemisel.

Aire Maristi sõnul tuli maavalitsuse tunnustus talle suure üllatusena. Sügava liitpuudega inimestega töötav Marist möönis, et tema amet pole kergete killast, ent nende hoolealuste juures teevad rõõmu ka kõige pisemad edusammud.

Kuigi töös on ette tulnud ka raskemaid hetki, pole Aire Marist ametist lahkumisele kunagi tõsiselt mõelnud. “Miski hoiab mind kinni, midagi on ikka veel tegemata,” põhjendas ta.

Sõmera hooldekodu juhataja Helle Kahm rõõmustas, et üks aasta sotsiaaltöötaja tiitel just Aire Maristile tuli. “Inimesel, kes töötab sügava liitpuudega inimestega, peab endal kõik tasakaalus olema,” leidis ta. “Aire on hea näide sellest, et tasakaalukus, tahe ja kohusetunne annavad inimesele selle väe teha rasket tööd, olla hea ema ja suurepärane kolleeg.”

Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja asetäitja Anneli Tõru sõnul esitatigi tänavusele konkursile vaid kaks, aga see-eest väga tugevat kandidaati.

 

Print Friendly, PDF & Email