UUS! Ott Tänakule ja Raigo Mõlderile Fafe rallisprindi teine koht (1)

Ott Tänak ja Raigo Mõlder
Autor: Andre Lavadinho

Laupäeval sõideti Portugalis enne järgmise nädalavahetuse MM-ralli etappi WRC Fafe rallisprint, kus startisid ka Ott Tänak ja Raigo Mõlder Ford Fiesta RS WRC autoga. Publikut oli sadades tuhandetes ja tegu on äärmiselt populaarse võistlusega.

Autot jagati meeskonnakaaslasega M-Sport tiimis, Elfyn Evansiga ja kokkuvõttes kuulus Tänakule ja Mõlderile teine koht valitsevate maailmameistrite Sebastien Ogieri ja Julien Ingrassia järel. Vahe jäi napi poole sekundi peale.

Kui Evans sõitis kolmest voorust koosnenud võistlusel esimeses voorus, siis Tänak ja Mõlder tulid rajale teises voorus. Seal sõidetud Evansist parem aeg tähendas seda, et nad said sõita ka kolmanda vooru ja kokkuvõttes oli eestlaste aeg teine, ettepoole, poole sekundi kaugusele jäid vaid valitsevad maailmameistrid Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC). Kolmanda koha saanud Hyundai tehasemeeskonna sõitjaid Dani Sordot ja Marc Marti’t (Hyundai i20 WRC) edestati 6,34 kilomeetrisel katsel juba 1,7 sekundiga.

„Meie võistlusautoks oli sama auto, millega stardime järgmisel nädalavahetusel Portugali MM-rallil ja jagasime seda Elfyn Evansiga. Esimese ringi sai sõita tema ja teise meie. Esimene eesmärk oligi temast kiiremini sõita, et saaksime sõita ka kolmanda vooru ehk finaali. Meie nö esimeses voorus kõik sujus ja olime kohe ilusasti tempos. Finaalis pingutasin veel rohkem aga samas pidime sellega arvestama, et peame selle autoga paari päeva pärast ka rallit sõitma. Seega ohtlikke riske ei võtnud, kuid siiski tegime korraliku sõidu ja Ogierile andsime napilt võidu ära. Siiski need olid kilomeetrid meile väga hinnalised ja nii on hea edasi rallile minna,“ rääkis Tänak.

Nädala alguses tegid Tänak ja Mõlder Inglismaal ka ühe testipäeva, mis polnud otseselt Portugali ralli seadete testimiseks. „Teisipäeval käisime ka üheks päevaks Inglismaal testimas. Me küll ei saanud testida seadistusi Portugali ralliks, kuid siiski saime taas hea tunde WRC autoga ja samas ka teha arendustööd mitmetele uutele detailidele, mis on plaanitud tulevaks hooajaks,” selgitas Tänak.

Uuel nädalal stardivad Tänak ja Mõlder M-Sport meeskonna Ford Fiesta RS WRC autoga Portugali MM-rallil, see on neile üks kolmest WRC autoga sõidetavast MM-etapist. „Portugalis tahame olla taas pildil nagu seda tegime Rootsis. Siin on see kindlasti kõvasti raskem, kui anname endast parima rajaga tutvumisel ja kui suudan olla enesekindel ja legendiga rahul, siis usun, et kõik on võimalik. Olen autoga väga rahul, nii et tööd tuleb teha vaid iseendaga,“ rääkis Tänak.

Print Friendly, PDF & Email