VASTUKAJA: Autojuht: andsin poisi emale üle (10)

Vastukaja uudisele “Ema otsib otsasõidu pealtnägijaid” (SH, 27.03)

Toimetusse pöördus naisterahvas, et rääkida oma versioon Ida-Niidus juhtunud liiklusõnnetusest, milles sai kannatada 7-aastane poiss.

“Õnnetus juhtus 24. märtsil kella 17.30 ajal Niidu ja Mooni tänava ristmikul. Sõitsin Mooni tänavalt Tallinna tänava poole. Kuna liiklus oli tihe, sõitsin umbes 35 km/h. Ristmikul seisis poiss kõnnitee äärekivil, seljaga sõidutee ja näoga Säästumarketi poole. Seisis liikumatult ja ma ei osanud arvata, et ta liikuma hakkab. Sõitsin edasi.

Äkki poiss hüppas koha peal ringi ja jooksis vastu auto tagumist külge. Juhipoolse tagumise ratta kohal lõi ta pea ära. Siis kukkus maha, aga tõusis kohe püsti. Pidurdasin nii ruttu, et auto suri välja.

Et poiss hakkas ära jooksma, tegin kundepoolse ukse lahti ja hüüdsin teda. Ta jooksis mööda Niidu tänavat. Siis vaatas tagasi ja tuli auto juurde, ütles, et pole häda midagi, kuid sikutasin ta varrukast autosse ja lubasin haiglasse viia. Otsmikul oli tal sinine laik. Poiss ei tahtnud haiglasse, ütles, et elab Aia tänaval. Aia tänavale jõudnud, ütles ta, et ta ema on tee ääres. Ema rääkis telefoniga, hüüdsin talle, et jääge seisma. Rääkisin, mis oli juhtunud ja pakkusin, et viin teid haiglasse. Ema ütles, et elab siinsamas ja kui vaja, kutsub ise kiirabi. Sõitsin minema. Mõtlesin veel, et oleksin pidanud talle oma nime ütlema.”

Eile käis autojuht ütlusi andmas politseis.

Print Friendly, PDF & Email