Ulmeprojekt või..? (1)

Lennukas idee ehitada Tallinna asemel hoopis Saaremaale paarituhandekohaline konverentsikeskus ja meelitada siia konverentsituriste võib esialgu tunduda lausa ulmeprojektina.

Kas meie saar pole selleks ehk liiga väike? Kuidas saada siia need tuhanded inimesed, kellega see keskus täita? Kui nad mandrilt või suisa välismaalt kohale tuua, kuidas see korraldada? Mitu bussi- või lennureisi tuleks selleks teha? Kas meie pisike lennujaam seda üldse võimaldaks? Kas meil jätkuks kõigi nende inimeste tarvis majutuskohti? Ja kõige olulisem – kust võtta need kümned miljonid eurod, et see ulmeprojekt teoks teha?

Kindel pole ju ka see, kas selline keskus, kui see kord valmis oleks, piisavalt kasutust leiaks.

Saaremaa võib paljudele tunduda ju põneva ja eksootilise meretaguse paigana, aga kas sellest piisab, et siia aastaringselt rahvast meelitada?

Samas – suurelt ja rahvusvaheliselt mõtlemine väärib tunnustust. Sest praegu jäävat Eestisse saabumata kümned tuhanded konverentsituristid just seetõttu, et siin pole neile piisavalt tingimusi loodud. Seega oleks ju hea, kui neid tingimusi suudetaks pakkuda just meie maakonnas.

Print Friendly, PDF & Email