Tesman mängis end korvpallifinaali

Saare maakonna meeste korvpallimeistrivõistluste poolfinaali kolmandas otsustavas kohtumises võitis Tesman BC Käsa 78 : 64 ja kohtub nüüd finaalis Orissaare Rockiga, BC Käsa mängib Kihelkonnaga pronksmedalitele.

“Me suutsime nad ühtse rusikana üle mängida,” ütles Tesmani treener Riivo Allik. “Ütlesin meestele enne mängu, et oma ego tuleb maha suruda ja ühes võidelda.”

“Tahtsime saada finaali ja meeskond on pettunud, selles ei ole kahtlustki,” tunnistas BC Käsa kapten Urmo Talistu. “Kuid seal oleks meil Orissaarega kindlasti raskeks läinud. Pronksimängus pole ka hõlpu, sest Kihelkonnal on noored ja teravad mehed.”

Kuressaare spordihoones mängitud kohtumist alustas kindlamalt BC Käsa, kes võitis avaveerandi 20 : 15. Siis mäng aga lagunes ja puhkama mindi juba Tesmani eduseisul 35 : 30. Neljanda veerandi algul tegi Tesman veel 9 : 0 vahespurdi ja sai ette 44 : 30.

“Alustasime küll hästi, kuid siis vajus mäng täitsa ära,” tõdes Urmo Talistu. “Püüdsime ja pingutasime, aga kolmandal veerandil tegid nad vahe sisse. Need asjad, mis meil eelmine kord toimisid, seekord edu ei toonud. Jäime liigselt nende temposse kinni. Kohati vedas mehi alt ka pallikäsitsus ja tagant ei tulnud kolmeseid viskeid.”

Riivo Alliku sõnul oli teada, et Käsa mehed hakkavad suruma, seepärast püüti kohe algul omalt poolt samaga vastata, kuid pikalt seda teha ei suudetud, kuna tagamehed said vigastada.

Käsa polnud siiski murtud ja nad viisid kaotusseisu korra ka 50 : 56-le, kuid enamaks jaksu siiski polnud. “Saime vahe väiksemaks ja oleks me seda suutnud neljandaks veerandiks hoida, olnuks meil võimalus. Paraku jäi pisut puudu,” kurtis Urmo Talistu.

Riivo Alliku sõnul õnnestus Käsal korra maa-ala kaitsega ehmatada ja vastane sai isegi initsiatiivi. “Vedas, et nad kaugelt ikkagi mööda panid,” tunnistas treener. “Saime ka nende liidri Indrek Õunpuu hästi kinni mängida ja siin tegi lõpus head tööd Raiko Ustel. Nende poolt jäi puudu ka Kalmer Vinteri ja Kaarel Koppeli hulludest kolmestest.”

Medalimängud mängitakse Kuressaare spordihoones juba eeloleval nädalavahetusel.

Print Friendly, PDF & Email